Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2014-01-07, 08:32 

Dołączył(a): 2010-11-18, 07:06
Posty: 2116
Lokalizacja: krzczonów

Pomógł: 56 razy

Auto: a8 /scorpio
Elektronika: agis /agis
Wtryskiwacze: hana /hana
Reduktor: gurter /artic
Dysze: zielone
Pojemność: 4.2
Moc: 310/207
Rok Produkcji: 1999/1995
no tak ale kolega pokazał wtyczkę od starego agisa wtyk numer 1
a nie 7 chyba


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2014-01-07, 17:13 

Dołączył(a): 2010-08-08, 07:36
Posty: 2325
Lokalizacja: Mazovia

Pomógł: 47 razy

Auto: Skoda Fabia
Pojemność: 1.2 TSI
Moc: 86
Kod Nadwozia: 5J0
Kod Silnika: CBZA
Rok Produkcji: 2011
w pierwszej wersji Agisa M210 z softem 1.05 była wtyczka typu molex


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2014-01-07, 18:16 

Dołączył(a): 2013-09-29, 19:54
Posty: 7

Pomógł: 0 razy

Auto: Opel astra G
Elektronika: Agis
Wtryskiwacze: barracuda
Reduktor: Stag
Pojemność: 1600
Moc: 101
Kod Nadwozia: kombi
Kod Silnika: XE
Rok Produkcji: 2001
dzięki za dalsze zainteresowanie tematem jeśli potrzebne będą jeszcze jakieś zdjęcia to nie ma problemu mogę zrobić i zamieścić.

mój gazownik używa mniej więcej takiego kabla jak się przyjrzałem http://allegro.pl/oryginalny-interfejs-firmy-ac-stag-rs-232-com-i3853141917.html a jeśli chodzi o wersje oprogramowania to po szacie graficznej mogę tylko powiedzieć że jest to albo P12v1.01 lub R2013v1.03 gdyż tylko te wersje maja szatę koloru zielono pomarańczowego...

Jeśli chodzi o wersje programu to ja ja wcześniej testowałem AGIS M210_software v1.05 i też nic z tego nie było to samo co ze wszystkimi. brak połączenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2014-01-07, 18:43 

Dołączył(a): 2010-11-18, 07:06
Posty: 2116
Lokalizacja: krzczonów

Pomógł: 56 razy

Auto: a8 /scorpio
Elektronika: agis /agis
Wtryskiwacze: hana /hana
Reduktor: gurter /artic
Dysze: zielone
Pojemność: 4.2
Moc: 310/207
Rok Produkcji: 1999/1995
ale ty masz wtyk taki jak miał stary agis
czyli numer 1


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2014-01-07, 18:57 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-01-04, 18:22
Posty: 7360
Lokalizacja: okol. Czestochowy

Pomógł: 450 razy

Auto: Golf3
Elektronika: Stag4+
Wtryskiwacze: Dragon
Reduktor: IG1 ST
Dysze: 1,80
Pojemność: 1781
Moc: 90
Kod Nadwozia: 1H1
Kod Silnika: ADZ
Rok Produkcji: 1995
Oryginalny interfejs Staga ma w standardzie dwie wtyczki: białą i czarną.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2014-01-07, 23:08 

Dołączył(a): 2010-08-08, 07:36
Posty: 2325
Lokalizacja: Mazovia

Pomógł: 47 razy

Auto: Skoda Fabia
Pojemność: 1.2 TSI
Moc: 86
Kod Nadwozia: 5J0
Kod Silnika: CBZA
Rok Produkcji: 2011
powinna być wtyczka dedykowana m.in. do Kme:
http://viaken.pl/pl/kabel-z-wtykiem-do- ... nnych.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2016-12-31, 21:15 

Dołączył(a): 2016-12-31, 21:09
Posty: 1

Pomógł: 0 razy

Auto: Opel Zafira A
Elektronika: Agis M210
Czy udało się rozwiązać ten problem? Teraz ja z tym walczę, narazie bezskutecznie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2017-01-01, 13:38 

Dołączył(a): 2010-11-18, 07:06
Posty: 2116
Lokalizacja: krzczonów

Pomógł: 56 razy

Auto: a8 /scorpio
Elektronika: agis /agis
Wtryskiwacze: hana /hana
Reduktor: gurter /artic
Dysze: zielone
Pojemność: 4.2
Moc: 310/207
Rok Produkcji: 1999/1995
ten najnowszy soft działa dziwnie przewidywalnie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak połaczenia mIedzy M210 a kompem interfejs projekt t
PostLink | Napisane: 2017-01-07, 19:09 

Dołączył(a): 2017-01-07, 13:22
Posty: 13

Pomógł: 0 razy

Auto: Astra G
Elektronika: Agis m210
Wtryskiwacze: Apis solo fast
Reduktor: Ares
Pojemność: 1.6
Moc: 101
Kod Silnika: 1.6 16V X16XEL
Rok Produkcji: 1999
Ja chciałem zaoszczędzić i kupiłem jakiś badziew który raz łączył raz nie,teraz mam taki jak mój gazownik i jest w porządkuhttp://allegro.pl/kme-optic-ftdi-usb-interfejs-diagnostyczny-i6276483994.html?snapshot=MjAxNi0xMi0xMlQxMDozNjoxMlo7YnV5ZXI7OTM1MTEyOWUwOGFhMzFiNzllM2QwNDFmZWI0MTg3NmUyYmNkODYyZGQxNWMyZDYwMmZiYmQyMjIxMGE4Mzc2Yw==.


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO