Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 285 ]  Przejdź na stronę  | 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ceny gazu - polityka
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 09:38 

Auto: Ford Mondeo MK3
Elektronika: BRC Sequent 24
Wtryskiwacze: BRC IN03
Reduktor: Genius 1500
Pojemność: 1800
Moc: 110
Kod Nadwozia: B4Y
Rok Produkcji: 2006
EDIT by caniggia
Podawanie cen gazu tu:

post242081.html?hilit=ceny%20gazu#p242081

W tym temacie tylko dyskusja dlaczego takie a nie inne.
EDIT.

Szanowni koledzy,

no to jest już przegięcie. Shell W-wa litr gazu 2.82.
Jak tak dalej pójdzie to lpg nie bedzie oplacalne, no chyba że bena będzie po 7 zl, co moim zdaniem i tak nas czeka. To jednak nie jest żadne pocieszenie jak gaz będzie po 3.5 lub 4, na co się wtedy przesiądziemy na wode????

To jest masakra jak nas oszukują. Wiadomo że cena rośnie na zime ale bez jaj w ciągu miesiąca poszło do góry o ponad 30 gr! Na początku września płaciłem 2.47!
LPG to odpad przy produkcji beny. Koncerny i rzad ma okazje żeby się nachapać. Pytanie co z tym zrobimy? Idziecie na wybory?
Ja to olewam mam to serdecznie w dupie. Jak powiedział Hołdys nie zamierzam głosować na kogoś tylko dlatego że jest mniejszym kretynem niż ktoś inny! Nic dobrego z tego nigdy nie wyniknie!!! Nie ma mojego reprezentanta w tym kraju!
Chcieliśmy Unii to mamy. Od nowego roku diesel idzie do góry o dwadzieścia pare groszy. Polska musi podnieść akcyzę na ON pod dyktando UE. Na szczęscie chwilowo zostawiaja Pb i LPG.
Nie chce Unii ani polityków z tego kraju. Korwin ma najwięcej racji z nich wszystkich.
Nie dajcie się zwieść że Palikot coś zmieni, odłączył się od PO i na zasadzie dywersji gra pod głupia publikę że jest inny a jak dojdzie do władzy do zrobi z nimi koalicję i pod stołem bedą klepać i tak ustawy takie jak będą chcieli nie licząc się z nami. Taktyka stosowana w wielu krajach.
Dajcie wyraz swoim opiniom bo to potrzebne aby porozmawiać i się zastanowić jak wyjść z bagna w którym nasz kraj się znajduje.
Pozdro dla wszystkich wolnych ludzi!!!

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 09:48 

Auto: Hyundai Sonata
Elektronika: Stag 300-6 ISA2 (8.4)
Wtryskiwacze: Magic Jet
Reduktor: Magic 3
Dysze: 2,3
Pojemność: 2656
Moc: 173
Jak to co Zielona Góra daje przykład widzisz jakiś inny sposób?
Tylko Polacy siedzą cicho... jeszcze...

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 09:52 

Auto: .i.
w prszyszlym roku bedzie vat 24 %

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 10:00 

Auto: .i.
ja w zeszlym roku w wakacje płacilem za lpg 1.99... teraz 70gr wiecej...

w 2008 roku placilem za pb 4.19

blagam Was nie głosujcie na PO. głosujcie na wszystkie inne tylko nie na PO nie chce miec lpg po 3zł , vatu 24%

ja to sie przesiadam na skuter z lpg...

Ostatnio edytowano 2011-10-04, 10:03 przez fandzolisz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 10:06 

Auto: Astra II Coupe
Moc: 125
Kod Silnika: Z18XE
Rok Produkcji: 2004
Taka cena LPG to wypadkowa: spadającego kursu złotówki
Nie ma co się dziwić zresztą my za gaz płacimy więcej niż płaca za niego NIEMCY którzy zarabiają od nas ok 4 razy więcej.

Za niedługo tj. po wyborach cena benzyny wróci do normy w stosunku do LPG i benzyna będzie po 5,6 a nawet pod 6 podejdzie bo złotówka się osłabia i będzie osłabiać dalej :evil:

Obecnie cena benzyny jest zaniżana przez PAŃSTWOWE koncerny przed wyborami. Spółki zagraniczne BP i STATOIL już złożyły skargi o zaniżanie cen paliw przez Orlen poniżej kosztów - o takich rzeczach nie mówią w TVN25 bo są ważniejsze tematy przecież. :evil:

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 10:20 

Auto: VW Golf MK4
Elektronika: BRC MY07
Wtryskiwacze: BRC Niebeskie
Reduktor: Genius 1200
Dysze: -
Pojemność: 1390
Moc: 75
Kod Silnika: AXP
Też w tamte wakacje tankowałem za nawet 1.93. Pamiętacie ludzie kwiecień/maj/czerwiec 2009 i 1.50-1.60 ?

Tak sie nie da, jak za odpad można płacić takie ceny !! Wykończenie autogazu sie rozpoczęło, ja nie mogłem się pogodzić już w grudniu 2010 jak dowalili 2.50.
Gdzie są pieniądze i priorytety na gaz łupkowy się pytam !! Niedośc, że to NASZ gaz to i jeszcze odpad po destylacji też by się znalazł !! Jak tu żyć ! Dobrze powiedział jeden gość. Gdzie jest moje paliwo

Ludzie, ja Golfem w 2009 100km robiłem za 11.20 zł !!

Ostatnio edytowano 2011-10-04, 10:28 przez GOLF_EKIPA, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł: Prawda
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 10:30 

Tak jest jak piszecie koledzy.

Jak już nas dorżną po wyborach a ON pójdzie mocno w górę i wszystko co w sklepie pójdzie o 40% wzwyż z cenami to ludzie wyjdą na ulicę i rzeczywiście Zielona Góra się powtórzy.
Policjanci zamiast myśleć będą bić protestujących a korporacyjne media i pseudo redaktorzy kopiujący bezrozumnie to co mają sprzedać ludziom jak Olejnik, Pochanke i inni będą przekonywać nas że to chuligani i bandyci rozrabiają na ulicach, że takie ceny są nieuniknione mamy kryzys a giełda spada więc lepiej się zamknąć nie krytykować, pić piwo i chodzić do kościoła i na tacy karmić kolejną władzę.
Zobaczcie na Libię co nam sprzedają jaki shit i ludzie w to wierzą.
Co się stało w Londynie wszystkim się mów że to chuligani że policja była bezradna że szok i zamieszanie itp bzdury a prawda jest taka że było to wywołane i pod kontrolą władz POZWOLONO młodym ludziom rabować sklepy i palić żeby Cameron zaraz ogłosił jakiś kolejny pakt stabilizacyjny polegający na odebraniu tej resztki wolności obywatelom UK i cenzurze np internetu...
Obudźcie się wreszcie, wszystko się sprawdza to co mówili tzw teoretycy spisku!
A co mamy w kraju? PO które już dawno się sprzedało władzom UE. Panowie nie mamy kraju i musimy to przyjąć do wiadomości! Przestańmy się w końcu oszukiwać że mamy wolność i demokrację!
Przecież taki Buzek czy Tusk będą lizać wszystkie tyłki jakie z UE się im wypną aby zachować ich status quo! Coraz więcej pieniędzy będziemy płacić z tytuły opłat, podatków i jedzenia aż wyjdą ludzie na ulice i wtedy zapełnią się więzienia!
Koledzy to już nie ma nic wspólnego z nami ani z dobrem ego kraju. Liczą się tylko korporacje i zysk netto a my jesteśmy, byliśmy i będziemy ich niewolnikami.
Tylko że teraz niewolnicy się budzą i zdają sobie sprawę że nie takie jest nasze przeznaczenie na tej planecie i naszych dzieci. Już niedługo na świecie będzie zawierucha bo oni już nie wiedzą ja ratować chory system monetarny w jakim jesteśmy i przestają udawać że im zależy na ludziach... Należy uświadamiać ludzi jak to wszytko działa bo nieświadomy człowiek nie jest w stanie dokonać dobrego wyboru...mam nadzieje że już niedługo cały ten syf upadnie i dzieci nie będą ginąć dla zarobku bogatych oligarchów...
ale się rozpisałem.. pozdro dla wszystkich:) głowy do góry...damy radę tylko nie dawajmy energii tym którzy nas okradają:)

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 10:46 

Ludzie w latach 90-tych zmuszeni zostali do oszczędności (mówie tylko o branży samochodowej teraz) PB za 1.60 to ludzie i tak pozakładali instalacje by tankować gaz za 70gr. Więc gdyby było od zawsze bogactwo, nie znalibyśmy autogazu na taką skalę. Dzisiaj ludzie , którzy nie chcą robić na paliwo i biedota która musi jeździć zostaje zdegradowana LPG staje się towarem bardzo drogim, ludzie zaczynają oszczędzać juz na GAZIE !! Kiedyś w nadmiarze wolnego czasu ja sam jeździłem bez celu !! Biłem kilometry, dzisiaj dobrze się zastanowię gdy muszę jechać gdzies dalej niż tylko z pkt-u A do pkt-u B. Wczoraj zacytowałem wypowiedź z forum Golfa "nie opłąca sie pracować, ludzie biorą zasiłki i z nudów robią dzieci, które zostają panami ulicy gdy ojciec wali wódę". Osoby wyrabiające ponad średnią dostrzegają też, że coś jest nie tak ze wszystkim. Bieda wdziera się w każdą struykturę !! Ludzie schodzą z drzewa do lasu, zamieniają dobre auta, na mniejsze starsze, szuka się oszczędności. Kupują w kauflandach gdzie bułka kosztuje 17gr, a kapusta 0.99zł, przez co rolnik handlujący na jarmarku traci. Koło jest zamknięte już dawno !

Ostatnio edytowano 2011-10-04, 10:50 przez GOLF_EKIPA, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 11:56 

Auto: Astra II Coupe
Moc: 125
Kod Silnika: Z18XE
Rok Produkcji: 2004
Jak kogoś by obchodziło co to znaczy monopol na rynku paliwowym na przykładzie Węgier i w nawiązaniu do Polski, już niedługo jak sprzedamy Ruskim Lotos albo Orlen Tu.

Obecnie ze względu na to że nie mamy innej realnej alternatywy dla gazu z Rosji płacimy za niego więcej niż Niemcy. Taka sama sytuacja już niedługo będzie z benzyną jak sprzedamy Lotos.

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 11:58 

GOLF_EKIPA napisał(a):
Kupują w kauflandach gdzie bułka kosztuje 17gr, a kapusta 0.99zł, przez co rolnik handlujący na jarmarku traci. Koło jest zamknięte już dawno !

Nooo widze, że ludzie mądrzeją.

Niestety te duże supermarkety co niby miały zlikwidować bezrobocie własnie je powodują, jak spytacie? A tak:
- opodatkowanie mają mniej restrykcyjne niż polskie firmy
- zatrudniają bardzo mało ludzi o wiele mniej niż zatrudniali by polacy w osiedlowych sklepach. Zastanówcie się ile sklepów małych prywatnych trzeba żeby zaspokoić popyt jaki zaspokaja supermarket - mówiąc prosto 1000 małych sklepów polskich (w miejsce dużego marketu) da pracę większej ilości ludzi i przyniesie większe korzyści dla budżetu niż jeden supermarket. Duże sieci powodują zubożenie społeczeństwa na podobnych zasadach na jakich funkcjonują apteki na przykład. Zauważcie jakie są drogie leki dlatego wchodzi ustawa ograniczająca sieci apteczne
- jako sieci wymuszają na producentach (czasami powodując upadłość) minimalizację ich marży dla swojego zysku (bo nie dla klienta) powodując przy okazji spadek jakości żywności czyli chemia zamiast jedzenia, GMO i inne patologie.

A system bankowy wprowadzony bodajże już w latach 70tych, który nie jest oparty o parytet a na kreacji pieniądza i ogólnie długu to już inny temat ;-)

Tak czy siak wojna jest bardzo prawdopodobna, juz kilka lat temu pojawiały się publikacje mówiące o upadku systemu do roku 2020.

Ostatnio edytowano 2011-10-04, 12:01 przez egon1212, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 12:20 

Auto: s40
Elektronika: stag 4
Wtryskiwacze: hana blue
Reduktor: zavoli zeta n
Moc: 115
Kod Silnika: b4184s
Rok Produkcji: 1998
ropa podrożeje nie tylko przez to że będzie już po wybora ale głównie przez to:

http://moto.onet.pl/1650856,1,ceny-dies ... tml?node=2

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 15:37 

Auto: Mondeo
Elektronika: Stag 300 plus
Reduktor: Zavoli Zeta N
Moc: 125KM
Rok Produkcji: 2003
http://biznes.onet.pl/uwaga-kierowcy-ce ... news-detal , jeszcze tylko brakuje, aby akcyzę wyższą dali na LPG :evil:

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 16:11 

Początek końca LPG :-) Tak jak pisałem 3,50 już niedługo

KLIK

Czy jest jeszcze jakiś odpad od odpadu, który można tankować? :lol:

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 17:55 

Skończy sięta branża. Nikt nigdy jeszcze tak nam nie zagroził z LPG, nigdy tak nie było !!

Zobaczycie 14 letnie auta (średnia wieku w PL) zmieni się na 20 letnie kiedyś. Kombinacja będzie na skale masową.
Wyzyskiwacze płacący ludziom magiczne 1000 dalej będą jeździć V8 w Płeee Beeee

Ostatnio edytowano 2011-10-04, 17:55 przez GOLF_EKIPA, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: adams
PostLink | Napisane: 2011-10-04, 19:16 

Kolego adams choć nie powinienem cie tak nazywać dlaczego wyzywasz nas od kretynów?
Po co tu jesteś? Jaki jest cel twojego chamskiego zachowania? Chcesz sie dowartosciować?
Rodzice cię bili jak byles maly? Albo moze w podstawowce byłes ostatnią ciamajdą i wszyscy cie wysmiewali co?
A moze po prostu byles na sztucznym mleku bo mama nie dawala cyca i mózg ci się rozwinąl prawidłowo że nie rozumiesz do końca tego co się dzieje dookoła?
Szczerze mówiąc mam dość takich pierwotniaków jak ty którzy próbuja krytykować tych co mają odwagę mowić prawdę i uważać wszystkich za oszołomów. Masz swoj świat ok, ale nie kompromituj się próbując używać retoryki systemu do przekazywania go innym. Żebyś jeszcze to potrafił robić kolego...
A wracając do tematu na dłuższą mete to bardzo zniszczy branże LPG. Oczywiście rząd nie docenia tego że auto z dobrze wyregulowaną i zadbaną instalką nie syfi i nie śmierdzi jak auta na PB lub nie daj Boże stare dymiące na pół ulicy VW z lejącymi wtryskami.
W stanach zwracają 80% wydatku na LPG w innych autach są ulgi podatkowe bo to najbardziej ekologiczne z powszechnych paliw ale nie nasz rząd myśli tylko jak wydoić i wypluć ludzi którzy starają sobie radzić aby na ich wysiłkach zbijać kasę i spłacać nie nasz dług...bzdura. Oni się obudzą jak warsztaty LPG będą się zamykać i ludzie będą zwalniani ale wtedy bedzie już za późno.
Słuchajcie jest nas w Polsce 2,5 mln, tyle aut jeździ na LPG. Wiekszość z nas :) ma żony i dzieci czyli to ponad 5 mln wyborców mam rację? Jeśli im pokażemy palec nie będą mogli tego nie zauważyć. Nie wiem w jaki sposob to zrobić olać wybory, zagłsować kontra czy wyciągnąć Donka z Sejmu jakaś manifestacją ale coś przecież możemy zrobić. Nie chce nikoemu dyktować na kogo ma głosować (jesli wogóle) hcodzi mi tylko o to że 2,5 mln aut to przecież jest siła nie?
Do przemyslenia dla was na dobranoc. Ide się winka napić.
Ave!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 285 ]  Przejdź na stronę  | 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  >>

Strefa czasowa: UTC + 1