Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2, 3  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Civic VIII Ufo, błędne wskazanie poziomu paliwa
PostLink | Napisane: 2012-02-19, 10:55 

Auto: BMW
Elektronika: było 300+ jest LPGTECH
Wtryskiwacze: był MATRIX jest HANKA
Reduktor: BYŁ 2xACR01 JEST IG1SM M&C
Dysze: były GREEN są BLUE
Pojemność: 3000
Moc: 231
Kod Nadwozia: E39
Kod Silnika: M54B30
..to było w megance " żelazko"

foper z aeb i ze staga nie nie działał prawidłowo , dopóki nie poprowadziłem zasilania bezpośrednio ze stacyjki

później problem znikł

w clio III " z nauki jazdy" problem bodajże nie występuje

PostLink | Napisane: 2012-02-19, 19:11 

Auto: Bmw 525i
Elektronika: LpgTech 316
Wtryskiwacze: H2000 Groszek
Reduktor: ACR01
Dysze: Green
Pojemność: 2497
Moc: 218
Kod Nadwozia: e61
Kod Silnika: n52 b25
Rok Produkcji: 2005.07-
ciekawe, moze jakos inaczej podawane sa sygnaly.

PostLink | Napisane: 2012-03-01, 11:36 

Auto: honda
Elektronika: omegas
Wtryskiwacze: med
Reduktor: ig01
Pojemność: 1.8
Moc: 140
Rok Produkcji: 2006
Jestem po wizycie u gazownika. Nie oddzywałem się ponieważ myślałem że problem został rozwiązany ale jednak nie..
Obecnie w sytuacji gdy zatankuje gaz do pełna, jadąc na gazie wskazówka poziomu PB opada bardzo szybko( średnio 1/3 baku na 30km), ale po wyłączeniu następuje reset i wszystko wraca do poprzedniego stanu, ale są krótkie odcinki, a co jeśli będę chciał przejechać dłuższą trasę? Druga sprawa to że resetuje wskazania tylko przez pierwsze powiedzmy 6 odpaleń potem jak opadnie do rezerwy to już się nie podnosi i z tym że gdy wskaźnik jest przy rezerwie to nie ubywa juz tak szybko a raczej odwrotnie-bardzo wolno...
Zgłupiałem już z tym... niby działa ale nie działa... przez ostatnie trzy dni wogóle nie resetował a dzisiaj po zatankowaniu gazu na full zaczął resetować...
Czy jest możliwe że na dłuższej trasie zresetuje się podczas jazdy?
Czy tak to powinno działać?????

PostLink | Napisane: 2012-03-01, 20:29 

nie zresetuje sie i nie powinno tak dzialac

PostLink | Napisane: 2012-04-01, 10:31 

Auto: Renault Megane 2ph1
Elektronika: Tech 214
Wtryskiwacze: Hana 2000
Reduktor: Ac r01
Dysze: zielone
Pojemność: 1998
Moc: 136
Kod Silnika: f4r
Rok Produkcji: 2003
nooseq napisał(a):
..to było w megance " żelazko"

foper z aeb i ze staga nie nie działał prawidłowo , dopóki nie poprowadziłem zasilania bezpośrednio ze stacyjki

później problem znikł

w clio III " z nauki jazdy" problem bodajże nie występuje

Nie masz racji, w żelazku działa fopper z ac bez problemu, za to ten od Marek spy wali błędem.

PostLink | Napisane: 2012-04-27, 15:47 

Jako że problem nie został rozwiązany piszę do Was abyście pomogli.
Teraz bogatszy o większą wiedzę podam więcej szczegółów.
Mianowicie tank fopper nie był zamontowany w komorze silnika (jak to mi mówił gazownik) tylko nad zbiornikiem( w moim przypadku to w kabinie pod środkowym tunelem) po którejś z wizyt gazownik wymienił tankfoppera na inny( obecnie jest Landi Renzo 60.LRE.200) gdy go założy to było super przez dwa dni, resetował nawet podczas jazdy(co jest dziwne według mnie ale skoro resetował to pomyślałem że tak musi być) teraz wskazówka od pb spadła na zero i tak już jeżdżę. Zadzwoniłem i powiedziałem że skoro on nie ogarnia tematu to znajdę kogoś kto mi to naprawi a on pokryje koszta, to stwierdził że może jeszcze spróbować zmienić zasilanie że pociągnie je skąd indziej niż z zasilania pompy w zbiorniku. A i że obecny tak fopper to jest nie dobry i założy ten poprzedni dedykowany dokładnie do tej marki i modelu silnika.
Nie chcę mu robić problemów ale ja nie ogarnia to niech nie gada że umie i niech ze mnie idioty nie robi.
Panowie i Panie czy ktoś rozumie o co mu chodzi z tym prądem??? Jak sobie przypominam to kiedyś sam mu wspominałem o tym prądzie ale mam nadzieje że on wie trochę więcej niż podpowiada wujek Googl...

PostLink | Napisane: 2012-04-28, 10:19 
zalozyciel

Auto: BMW 740i 6B Manual
Elektronika: LR Omegas
Wtryskiwacze: Med
Reduktor: 2x IG1 MAGG
Dysze: biale
Pojemność: 4400
Moc: 358
Kod Nadwozia: E38
Kod Silnika: M62B44
to nie wina gazownika temat ćwiczyłem na acordzie , żaden emulator nie działał do końca prawidłowo

radzę nie wieszać psów na gazowniku jak ktoś nie zna tematu

PostLink | Napisane: 2012-04-30, 07:29 

Nikodem napisał(a):
to nie wina gazownika temat ćwiczyłem na acordzie , żaden emulator nie działał do końca prawidłowo

radzę nie wieszać psów na gazowniku jak ktoś nie zna tematu

Jak mam to rozumieć??? To w takim razie poco Monterzy Instalacji LPG wciskają ludziom kit że: "założy się emulator i będzie działało prawidłowo"
Rozumiem jeśli resetowałby powiedzmy co drugi czwarty albo dziesiąty cykl odpalania ale w moim przypadku nie działa wcale (poza pierwszym dniem po wizycie u gazownika).
Z tego co tu wyczytałem na tym forum jesteś cenionym Monterem LPG więc może Ty jesteś w stanie wytłumaczyć czemu to tak działa że nie działa??? Albo inaczej czy jak do Ciebie przyjedzie klient to też mu tak mówisz na początku a potem Panie TTTM?
Ja nie znam tematu więc albo należy mi się poprawnie działająca instalacja albo rzetelne wytłumaczenie przyczyn problemu.
Jawne wprowadzanie klienta w błąd jest niezgodne z prawem ale nie o to chodzi. Czy w tym kraju nie można normalnie ufać innym że jak się czegoś podejmują to potrafią stanąć na wysokości zadania...

PostLink | Napisane: 2012-05-02, 23:46 

mariusz_k25 napisał(a):
Czy w tym kraju nie można normalnie ufać innym że jak się czegoś podejmują to potrafią stanąć na wysokości zadania...

a pokaz mi kraj w ktorym mozna ?? to bardziej zalezy od ludzia na ktorego trafisz. Ja bym meczyl gaziarza a jak nie to niech oddaje jakas tam czesc pieniedzy. Powinno to sie dac ogarnac, trzeba tylko znalezc na jakies zasadzie twoja honda bawi sie wskazaniem paliwa.

PostLink | Napisane: 2012-05-07, 09:15 

Temat ogarnięty:)))))))). Teraz wszystko działa jak trzeba. Resetuje przed każdym uruchomieniem silnika. Kwestia odpowiedniego podpięcia przewodów.
Tak sobie myślę że przykro się robi nawet na takim specjalistycznym forum. Ludzie którzy tutaj piszą, mają nadzieję na pomoc przy usterkach. A z tego co tu widzę to najlepiej wychodzi doradzanie typu: "jaką instalację kupić najlepiej", albo "wybierz ten zakład albo tamten". Jest tu całe gro fachowców a efekt?... Tak więc nawet forum może być świetną reklamą zakładów monterskich jak i firm produkujących części.
Pozdrawiam i Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim problemem.

PostLink | Napisane: 2012-05-07, 09:33 

Tormin napisał(a):
mariusz_k25, jak chcesz pewna odpowiedz to wklej zdjecie z pod maski i tego "fopera"

to bylo potrzebne aby stwierdzic czy masz dobrze podpiete, i co dostarczyles takich informacji ?? pewnie ze nie. Wiec przestan marudzic ze Ci nikt nie pomogl. Pewnie spodziewales sie odpowiedzi "rozetnij zielony polacz z pomaranczowymi i bedzie dzialac" sorry ale watpie zeby ktos pamietal jakie kolory kabli itd oraz ktore znich od czego sa akorat w twoim samochodzie. Musialby li tylko i wylacznie robic ta honde.

Btw dobrze ze dziala i fajnie ze Ci to wkoncu ogarnieto.

Oczywiscie jako ten przykladny do dzielenia sie wiedza, ladnie opisales jak powinny byc podlaczone kable zeby dzialalo i gdzie powinno sie podlaczyc tank foper ;)

pozdrawiam.

PostLink | Napisane: 2012-05-07, 13:01 

Tormin napisał(a):
Tormin napisał(a):
mariusz_k25, jak chcesz pewna odpowiedz to wklej zdjecie z pod maski i tego "fopera"

to bylo potrzebne aby stwierdzic czy masz dobrze podpiete, i co dostarczyles takich informacji ?? pewnie ze nie. Wiec przestan marudzic ze Ci nikt nie pomogl. Pewnie spodziewales sie odpowiedzi "rozetnij zielony polacz z pomaranczowymi i bedzie dzialac" sorry ale watpie zeby ktos pamietal jakie kolory kabli itd oraz ktore znich od czego sa akorat w twoim samochodzie. Musialby li tylko i wylacznie robic ta honde.

Btw dobrze ze dziala i fajnie ze Ci to wkoncu ogarnieto.

Oczywiscie jako ten przykladny do dzielenia sie wiedza, ladnie opisales jak powinny byc podlaczone kable zeby dzialalo i gdzie powinno sie podlaczyc tank foper ;)

pozdrawiam.

:)
A kolega czyta na bieżąco? pewnie że nie. W ostatnich postach podałem numer katalogowy foppera który miałem i dokładne miejsce w którym był zamontowany. Nie spodziewałem się aż tak dużo jak kolega pisze bo kolory to czasem różnie się postrzega :))))
Mój samochód to żaden ewenement a i swoje lata już ma więc uważałem (teraz już nie ) że montażyści wiedzą co i jak podłączyć.
w ostatnim poście podałem przyczynę problemu a jak ktoś jest faktycznie zainteresowany to pisze na PW (powiem że pytają:).
Pozdrawiam.

PostLink | Napisane: 2012-05-07, 14:12 

Temat ogarnięty:)))))))). Teraz wszystko działa jak trzeba. Resetuje przed każdym uruchomieniem silnika. Kwestia odpowiedniego podpięcia przewodów.

No nie ma co bardzo przydatne info :D przeciez jak napisales posta swojego pierwszego to Ci tak odpisano abys odpowiednio podlaczyl przewody to o co Ci teraz chodzi ?? z tymi zalami ze nikt nie pomogl ??

No i co z tego ze podales nr katalogowy, aha tzn ze mamy laskawie sobie znalezc co to itd, bo ciezko kliknac fote ;) hehe :D no pewnie. Dokladne miejsce w ktorym jest zamontowany no to tez faktycznie super info :D nie wazne, Najwazniejsze ze juz Ci dziala i ze masz problem z banki bo w sumie o to wlasnie chodzilo aby sie naprawilo i dzialalo.

mariusz_k25 napisał(a):
to pisze na PW

jestes wlasnie kolejnym ktoremu nie warto bylo poswiecac czas i to co napisales to potwierdza. Typowe nasze mentalne zachowanie, - jak Ja potrzebuje to powinniscie pomoc, ale jak inni to juz tylko Ja bede wiedzial co zrobic. Sam zauwazyles ze to forum wiec ktos jak szuka pomocy to wpisuje problem gdy znajdzie twoj post to pomocy nie uzyska :) ale co tam :D przeciez nie po to jest forum zeby pomagac innym a tylko Tobie :D

Nic, mi naszczescie ta wiedza do niczego nie jest potrzebna, a zainteresowani niech pisza na priv do Ciebie.

Pozdrawiam

PostLink | Napisane: 2012-05-07, 14:39 

Tormin napisał(a):
jestes wlasnie kolejnym ktoremu nie warto bylo poswiecac czas i to co napisales to potwierdza. Typowe nasze mentalne zachowanie, - jak Ja potrzebuje to powinniscie pomoc, ale jak inni to juz tylko Ja bede wiedzial co zrobic. Sam zauwazyles ze to forum wiec ktos jak szuka pomocy to wpisuje problem gdy znajdzie twoj post to pomocy nie uzyska :) ale co tam :D przeciez nie po to jest forum zeby pomagac innym a tylko Tobie :D

Nic, mi naszczescie ta wiedza do niczego nie jest potrzebna, a zainteresowani niech pisza na priv do Ciebie.

szkoda czasu na całość więc skupię się na koncuwce.
Sorry ale rzetelnej pomocy to tu nie uzyskałem a rozwiązanie problemu nie zawdzięczam nikomu z tego forum a w szczególności Tobie . Pomagam na PW jak mogę ale że nie jestem "znawcą tematu" to i oszczędny jestem w podpowiedziach.
Teraz jakoś potrafisz się wypowiadać szkoda że wcześniej milczałeś.
Kończę ten temat. Pozdrawiam Miłego dnia

PostLink | Napisane: 2012-05-07, 14:51 

no tak najlepiej byc rozkapryszonym :) gowniazem co to nie dostal lizaka i teraz obraza innych a jak sie ktos odezwal bo nie przyklaskuje na takie zachowanie to jest juz wogole nie wyobrazalne.

Poprosilem od dane skoro ich nie dostarczyles to nie widzialem sensu dalszej rozmowy = nieuwazasz ?? zreszta i tak sei dalej wypowiadalem teraz wiem ze nie bylo sensu.

W sumie to nie ma sie co dziwic ksieciunio niezadowolony :D hehehe

zycze milego dnia :D i sukcesow w zyciu.

mariusz_k25 napisał(a):

pozwolilem sobie na koniec zacytowac moze ktos bedzie mial taki problem w przyszlosci to napewno mu to troche pomoze :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2, 3  >>

Strefa czasowa: UTC + 1