Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę  | 1, 2  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-16, 18:01 

Dołączył(a): 2016-10-04, 19:22
Posty: 34

Pomógł: 0 razy

Auto: bmw e39
Elektronika: prins
Pojemność: 2200
Moc: 170
Kod Silnika: m54
Witam, zamierzam kupić kabel do swojej instalacji, tylko że przeczytałem trochę tematów i zauważyłem że nie wszystkim te kabelki działają. Nie chciał bym na darmo wydać 100zł więc postanowiłem zapytać.

Czy wszystkie z tych aukcji będą dobre?
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... t-1-4-1025

Zainstalowałem program taki jak na foto poniżej:

Obrazek

Będzie dobry? Podobno żeby zmieniać ustawienia trzeba mieć trzy gwiazdki?

Instalka to ECM VSI-8

Zapytam jeszcze czy nie będzie problemu z "uruchomieniem" tego wszystkiego na windows 7? Czy trzeba będzie robić wirtualną maszynę z xp? (wolałbym nie)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-16, 20:03 

Dołączył(a): 2009-06-17, 20:53
Posty: 2584
Lokalizacja: Jastrzębie_Z/N_Sącz

Pomógł: 244 razy

Auto: Toyota Corolla 1.4 VVTI
Elektronika: PRINS
Wtryskiwacze: KEIHIN-pomarańczowe
Reduktor: PRINS (2 membrany)
Pojemność: 1398
Moc: 96.5
Kod Nadwozia: E12
Kod Silnika: 4 ZZ
Rok Produkcji: 2004
Tak trzeba mieć trzy gwiazdki.
vampir napisał(a):
Instalka to ECM VSI-8

Jak to rozumieć - jako na 8 cylindrów?
vampir napisał(a):
Zapytam jeszcze czy nie będzie problemu z "uruchomieniem" tego wszystkiego na windows 7?

Żeby dobrze odpowiedzieć na to pytanie to jak rozumieć to "uruchomienie". Pytam bo wcześniej napisałeś, że zainstalowałeś program i zamieściłeś fotkę, więc jeżeli to zrobiłeś pod 7 to już jest sukces, bo mnie właśnie ta operacja nie udała się pod 8 i 8.1. Jeżeli instalację pod 7 masz za sobą, to z instalacją sterowników do interfejsu pod 7 nie powinno być chyba problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-17, 17:25 

Dołączył(a): 2016-10-04, 19:22
Posty: 34

Pomógł: 0 razy

Auto: bmw e39
Elektronika: prins
Pojemność: 2200
Moc: 170
Kod Silnika: m54
gimak napisał(a):
Jak to rozumieć - jako na 8 cylindrów?


Tak pisze na sterowniku, mogę wkleić foto.

Tak, zainstalowałem. Myślałem że może być problem z połączeniem czy coś. Bo czytałem trochę o tym i ludzie mieli różne problemy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-17, 19:08 

Dołączył(a): 2009-06-17, 20:53
Posty: 2584
Lokalizacja: Jastrzębie_Z/N_Sącz

Pomógł: 244 razy

Auto: Toyota Corolla 1.4 VVTI
Elektronika: PRINS
Wtryskiwacze: KEIHIN-pomarańczowe
Reduktor: PRINS (2 membrany)
Pojemność: 1398
Moc: 96.5
Kod Nadwozia: E12
Kod Silnika: 4 ZZ
Rok Produkcji: 2004
Jak tego dokazałeś, bo z tego co jest podane w instrukcji to tylko w XP i niższych. Mnie pod 8 instalacja w ogóle nie ruszyła. Nie wiem na jakim chipie jest robiony interfejs pod usb. Ja miałem problem ze sterownikiem pod usb (nie do prinsa, bo do niego mam na RS232), jak przeszedłem z 98 na XP niby wszystko działało, ale nie tak jak pod 98 i gdyby nie widział jak to jest pod 98, to bym myślał, że tak ma być i bym się bujał.
Jak ściągnąłem sterowniki ze strony producenta, to zaczęło to działać poprawnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-17, 20:00 

Dołączył(a): 2016-10-04, 19:22
Posty: 34

Pomógł: 0 razy

Auto: bmw e39
Elektronika: prins
Pojemność: 2200
Moc: 170
Kod Silnika: m54
Żadnych problemów z instalacją nie miałem. Tylko właśnie nie wiem czy kupować ten interfejs na usb, bo com nie posiadam w lapku.

Kabel do bmw też mam z przejściówką na usb, trochę kombinacji z tym jest ale działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-17, 23:42 

Dołączył(a): 2011-11-25, 09:10
Posty: 1829
Lokalizacja: Warszawa klinikaLPG.pl

Pomógł: 95 razy

Auto: Volvo S80T6/Toyota Previa
Elektronika: LpgTech326/LpgTech214
Wtryskiwacze: Barracuda/ Hana gre
Reduktor: GOLD GT/Prins
Dysze: brak/brak
Pojemność: 2800/2400
Moc: 272/132
Kod Nadwozia: ?/TCR11
Kod Silnika: B6284T/2TZ-FE
Rok Produkcji: 1999/1997
vampir napisał(a):
Czy wszystkie z tych aukcji będą dobre?
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... t-1-4-1025

Ten za 799 na pewno :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-18, 17:59 

Dołączył(a): 2016-10-04, 19:22
Posty: 34

Pomógł: 0 razy

Auto: bmw e39
Elektronika: prins
Pojemność: 2200
Moc: 170
Kod Silnika: m54
Mikaell, ten to wiem, ale warsztatu nie otwieram:D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-18, 18:44 

Dołączył(a): 2010-11-10, 10:33
Posty: 1703
Lokalizacja: Toronto

Pomógł: 93 razy

Auto: Civic
Elektronika: Bez gazu
gimak napisał(a):
Mnie pod 8 instalacja w ogóle nie ruszyła. Nie wiem na jakim chipie jest robiony interfejs pod usb. Ja miałem problem ze sterownikiem pod usb (nie do prinsa, bo do niego mam na RS232), jak przeszedłem z 98 na XP niby wszystko działało, ale nie tak jak pod 98 i gdyby nie widział jak to jest pod 98, to bym myślał, że tak ma być i bym się bujał.
Jak ściągnąłem sterowniki ze strony producenta, to zaczęło to działać poprawnie.


Mi pod 8.1 x64 dziala wszystko. Moze to kwestia wersjii ? Moja jest sciagnieta prosto ze strony Prinsa po zalogowaniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-18, 19:26 

Dołączył(a): 2016-10-04, 19:22
Posty: 34

Pomógł: 0 razy

Auto: bmw e39
Elektronika: prins
Pojemność: 2200
Moc: 170
Kod Silnika: m54
BD911, a jaki masz kabelek do tego? Taki zwykły za 100zł?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-18, 20:43 

Dołączył(a): 2010-11-10, 10:33
Posty: 1703
Lokalizacja: Toronto

Pomógł: 93 razy

Auto: Civic
Elektronika: Bez gazu
Mam kit diagnostyczny Prinsa. Osobny kabel do starszych sterownikow i osobny do directow.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-11-18, 20:48 

Dołączył(a): 2016-10-04, 19:22
Posty: 34

Pomógł: 0 razy

Auto: bmw e39
Elektronika: prins
Pojemność: 2200
Moc: 170
Kod Silnika: m54
Aha, a jak myślisz, taki zwykły na usb będzie współpracował z tym programem?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2016-12-03, 13:41 

Dołączył(a): 2016-10-04, 19:22
Posty: 34

Pomógł: 0 razy

Auto: bmw e39
Elektronika: prins
Pojemność: 2200
Moc: 170
Kod Silnika: m54
Dla tych co mają taki sam dylemat. Kupiłem ten kabelek z usb, wszystko fajnie śmiga na windows 7.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2017-02-19, 04:43 

Dołączył(a): 2017-01-17, 20:07
Posty: 5

Pomógł: 0 razy

Auto: Audi A8
Elektronika: Prins VSI
Wtryskiwacze: Kheni
Reduktor: Prins
Pojemność: 2800
Moc: 194
Rok Produkcji: 2001
O jakich trzech gwiazdkach mówisz ?
Chodzi o zmianę parametrów?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2017-02-19, 09:15 

Dołączył(a): 2009-06-17, 20:53
Posty: 2584
Lokalizacja: Jastrzębie_Z/N_Sącz

Pomógł: 244 razy

Auto: Toyota Corolla 1.4 VVTI
Elektronika: PRINS
Wtryskiwacze: KEIHIN-pomarańczowe
Reduktor: PRINS (2 membrany)
Pojemność: 1398
Moc: 96.5
Kod Nadwozia: E12
Kod Silnika: 4 ZZ
Rok Produkcji: 2004
berol napisał(a):
O jakich trzech gwiazdkach mówisz ?

O gwiazdkach przy wyrazie "Diagnostics ***" w górnym lewym rogu zdjęcia w pierwszym poście.
Jak są trzy gwiazdki, to można zmieniać ustawienia w sterowniku Prinsa, jeżeli wersja oprogramowania na to pozwala (nie jest zablokowana przez producenta, bo tak też może być).
Trzy gwiazdki pojawiają się jak program jest poprawnie zainstalowany - wprowadzone poprawne kody podczas instalacji i poprawne hasło przy uruchomieniu programu.
Tak jest w VSI, a jak jest w VSI 2, to tego nie wiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interfejs/kabel do prins vsi jaki?
PostLink | Napisane: 2017-03-10, 18:07 

Dołączył(a): 2017-03-10, 15:54
Posty: 9

Pomógł: 0 razy

Auto: Ford Focus Kombi 1.6 Mk1
Elektronika: Prins VSI
Wtryskiwacze: KEIHIN-pomarańczowe
Reduktor: Prins
Pojemność: 1600
Moc: 100
Rok Produkcji: 2004
A czy wersja z elektrody (2.5.1) po wpisaniu odpowiedniego kodu hasła i loginu zadziała?
Pytam ponieważ ją mam wpisałem udostępnione hasło login , i po uruchomieniu są te trzy gwiazdki czy to daje pewność ,że będzie wszytko Ok ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę  | 1, 2  >>

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO