Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak podłączyć interfejs do SEC LECHO SEQUEL (PILNE)
PostLink | Napisane: 2011-04-13, 22:57 

Auto: Audi
Elektronika: AL-700
Wtryskiwacze: brak
Reduktor: Autronic (Lovato)
Dysze: brak
Pojemność: 1600
Moc: 101
Kod Silnika: ADP
Rok Produkcji: 1995
Mam pytanie, chce sprawdzić czy komputer SEC jest sprawny , podłączyłem całą instalacje na krótko ale nie mogę się połączyć przez program i interfejs

pytania

1. 1zy do komunikacji z centralką SEC musi być uruchomiony silnik? czy nie jest to konieczne?.

2.czy wtryski gazowe i benzynowe muszą być podłączone aby była komunikacja z centralką

3. po podłączeniu całej wiązki do wtryskiwaczy i uruchomieniu silnika na benzynie bo tylko tak mogę z na krótko wpiętą instalacją silnik nie równo pracuje. jak bym zle podłączył wiązke nie do tych wtryskiwaczy co trzeba, próbowałem odwrotnie ale jest tak samo, czy trzeba może podłączać na krzyż tak jak idą cylindry np. 1324

dzieki za odp na którekolwiek pytanie.

Tytuł: Re: Jak podłączyć interfejs do SEC LECHO SEQUEL (PILNE)
PostLink | Napisane: 2011-04-14, 09:10 

Auto: Toyota Camry
Elektronika: lecho SEC
Wtryskiwacze: Magic Jet
Reduktor: IG1 SM 1,35
Dysze: 2,5
Pojemność: 3,0
Moc: 190
Kod Silnika: 1MZ-FE
Rok Produkcji: 1995
Ad. 1. Nie jestem pewien, ale kluczyk chyba powienien być przekręcony w pozycję zapłon.
Ad. 2. Tego nie wiem, ale raczej nie powinno być kłopotu z komunikacją. Ale co Ci po komunikacji z centralką LPG, jeśli reszty nie podłączysz?
Ad. 3. Schemat podłączenia instalacji znajdziesz na stronie producenta, bądź tutaj http://www.pliki.drypa.pl/index.php?1=1&sName=PLIKI
Generalnie wtrysk LPG musi zasilać ten cylinder, z którego sygnał z wtryskiwacza benzynowego pobiera komp. LPG (po to kabelki mają różne kolory, żeby nie doszło do pomyłek). Robiłeś autoadaptację?
Poza tym, poprawna kolejność zapłonu cylindrów to 1342.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 2011-04-14, 09:13 przez michalck81, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-04-25, 12:01 

Auto: Astra G
Elektronika: SEC
Pojemność: 1600
Moc: 85
Kod Silnika: Z16SE
Rok Produkcji: 2002
Co do komunikacji kiedyś nowy program ze strony producenta nie chciał się łączyć z centralką. Dopiero jak wyszukałem jakąś starszą wersję to udało mi się połączyć, ale to było jakiś rok temu.
Co do interfejsu to nie chciał mi działać robiony na MAX232, dopiero zakupiony na aukcji pozwolił na komunikację.
Ja na przewodach od wtryskiwaczy mam nalepki z numerem. Są podłączone po kolei 1234.
Jaką masz listwę wtryskową do tej instalacji ?

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-05-17, 10:36 

Auto: DAEWO Nubira II CDX
Elektronika: SEQUEL LECHO
Wtryskiwacze: Valtek
Reduktor: Tomasetto
Dysze: 2,5
Pojemność: 2,00
Moc: 133 KM
Kod Nadwozia: -
Kod Silnika: -
Rok Produkcji: 2001
Instalację należy podłączyć zgodnie ze schematem, nie "na krótko" i nie "na długo" tylko tak jak pokazuje schemat. Aby komputer połączyła się z centralą musi być przekręcona stacyjka. Jeśli to SEC to należy użyć programu do SECa, http://www.lecholpg.pl/download/sec_1_3 ... rivers.zip jeśli jest to SEQUEL lub Mini SEC to należy użyć programu LECHO Diagnostic http://www.lecholpg.pl/download/LechoLe ... rivers.zip

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-07-27, 21:02 

1. SEC - nie musi byc.
2. nie
3. nie

nyper napisał(a):
Mam pytanie, chce sprawdzić czy komputer SEC jest sprawny , podłączyłem całą instalacje na krótko ale nie mogę się połączyć przez program i interfejs

Malo prawdopodobne aby byl sprawny 8-) . To czesta awaria - wina producenta.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 2011-07-27, 21:03 przez BluePower, łącznie edytowano 1 raz

Strefa czasowa: UTC + 1