Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-08-24, 16:01 

Auto: wv golf 4
Elektronika: sequel Lecho
Wtryskiwacze: reg fast omvl
Reduktor: omvl dream XXI
Pojemność: 1600 - 8v
Moc: 100
Kod Nadwozia: 1j1
Kod Silnika: APF
Rok Produkcji: 2000
witam

czy masz aktywną opcje filtracja extra wtrsków ?
jesli nie proponuje ustawic w okolicy 1 - wypraktykowałem takie ustawienie , u ciebie
może byc inaczej
Przy innm ustawieniu pojawia się dziura w okolicy 1500 / 2000 obrotów

pozdrawiam

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-08-24, 19:42 

Auto: seat leon
Elektronika: TECH 314
Wtryskiwacze: HS 211.20
Reduktor: ZAVOLI N
Dysze: brak
Pojemność: 1600
Moc: 100
Kod Nadwozia: -
Kod Silnika: AKL
Rok Produkcji: 2000
Z G.... czekolady się nie zrobi zapewne są gwałtowne skoki ciśnienia dołóż 2 reduktor i lepsze wtryski tanie i w miarę dobre reg fast i zestroić na nowo. Elektronika nie ma tu nic do rzeczy. Przy tych gratach ani STAG ani LR nie poradzi.

Tytuł: Re:
PostLink | Napisane: 2011-12-20, 15:46 

Auto: Alfa Romeo 156
Elektronika: stag 300-6 plus
Wtryskiwacze: VALTEK red
Reduktor: OMVL DREAM XXI N
Dysze: nie znaju
Pojemność: 2492
Moc: 190
Kod Nadwozia: 932A1
Kod Silnika: AR 32401
Rok Produkcji: 1997
zagazowany napisał(a):
Jeżdżę na tej instalacji i nie mam żadnego problemu. Program do niego i obsługa jest prosta jak drut. Jak w każdej instalacji trzeba mieć dobrze dobrane i sprawne podzespoły. Na stronie Lecho są polecane warsztaty. http://www.lecholpg.pl/?act=mapa

sory że odgrzewam kotleta, ale wlasnie w polecanym warsztacie "speldolili" mi instalacje, wg., mnie nawet najtansza opcja w warsztacie powinna spelniac moje wymagania....

Tytuł: Re: kto może wystroić w białymstoku ??
PostLink | Napisane: 2011-12-21, 08:19 

Auto: Chevrolet Aveo
Elektronika: Lecho SEC ECO ATS
Wtryskiwacze: OMVL FAST
Reduktor: Stefanelli
Pojemność: 1400
Moc: 85
Rok Produkcji: 2006
to i ja się dorzucę
Widziałem tą słynną Alfe Romeo i wiem jedno. Cudowna to ona nie jest. Stan techniczny zostawiał wiele do życzenia. Najpierw wypadałoby "posprzątać na swoim podwórku" a potem do innych się czepiać.
Warsztat jest na liście polecanych warsztatów Lecho pewnie dlatego iż są bardzo dobrymi gazownikami z wieloletnim doświadczeniem i gdybym sam miał jakiś problem to w Białymstoku tylko do nich bym pojechał.

PostLink | Napisane: 2011-12-21, 20:55 

misiekgazownik napisał(a):
to i ja się dorzucę
Widziałem tą słynną Alfe Romeo i wiem jedno. Cudowna to ona nie jest. Stan techniczny zostawiał wiele do życzenia. Najpierw wypadałoby "posprzątać na swoim podwórku" a potem do innych się czepiać.
Warsztat jest na liście polecanych warsztatów Lecho pewnie dlatego iż są bardzo dobrymi gazownikami z wieloletnim doświadczeniem i gdybym sam miał jakiś problem to w Białymstoku tylko do nich bym pojechał.

typie pracujesz dla lecho to jak inaczej masz napisać ???? żal :mrgreen:

co do mej alfy to silnik był i jest "malina" , wszysstko na benzynie chodzi cacy , a że z zewnątrz troche porysowana to moja brocha:D typ mi wjechal w auto i nie robie tego dopóki nie wygram sprawy w sadzie

koleżka z pracy gazował tam gdzie ja swoja cordobe seata, ( dla niefachowej obsługi tegoż niby warsztatu , podpowiem , seat koloru jasno - niebieskiego , panowie nie umieli wyregulowac poprawnie gazu , który sami zalozyli, zrzucajac wine na inne podzespoły auta)
kolejna sprawa jeśli ja oddaje im auto , i mówie że JADĄC NA GAZIE przy maks bucie na 3cim biegu i naglym wychamowaniu potem auta, odlacza sie elektronika gasna lampki na desce rozdzielczej ,a oni zrobili 20km na grabówke od siebie i spowrotem, i twierdza ze jest ok i nic takiego o czym ja wspominalem nie mialo miejsca podczas jazdy, to SORRY ale to tylko o nich swiadczy że nie umieja wykryc usterki podanej przeze mnie, i albo jezdzili 2-3 tys. obrotów maks na kazdym biegu, albo sie bali mocniej przycisnac auto na biegach ---przyzwyczajeni do swoich służbowych AVEO :lol: :lol: :lol: - ludzie . ale nie po to kupowalem auto o takich osiągach, aby mulić na niskich obrotach, gdzie opisane przeze mnie zjawisko rozlaczania nie wystepuje,
skoro Panowie z auto mix twierdzili ze wszystko jest okej, a na wstepie na tym forum z 10 osób z rzedu po obejrzeniu fotek tej instalacji, stwierdzili ze jest niechlujna i na odpierd..l zrobiona to widocznie tak jest, a oni jako zaklad nie przyznaja sie do błędu, sporo bywalem po zamontowaniu gazu za granica , alfa jezdzilem od swieta, za późno obejrzalem sie ze cos jest nie tak, inaczej sprawa skonczyla by sie w sądzie, i bez problemu mysle bym wygrał, każdy nawet nie mechanik tylko zwykla osoba zainteresowana conieco motoryzacja, dziwila sie jak tak mozna skaleczyc ten piekny silnik !!!!!!
podsumowując mimo ze łaskawie mi zmienili na lecho sequel to dalej ten efekt rozlaczaniaa przy maks bucie wystepuje, uwazam jesli place 3 tys. nawet za najtansza opcja instalacji to to ma dzialac i spelniac swoje zadanie !!!!! nawet gorszej jakosci musza ze soba współgrać !! świadczy to tylko o niefachowości tego warsztatu , a powielanie tego samego schematu w kazdym aucie nie zda egzaminu ;]

PostLink | Napisane: 2011-12-21, 21:17 

a skoro z nich tacy bardzo dobrze mechanicy , i montowali taki sam setup jak u mnie w sporo mocniejszych autach, subaru i porsche, jak to ich łysy szefuńcio twierdził , to wyjaśnij mi jedna rzecz czemu sie u mnie nie sprawdził ?????
skoro wiedzieli że ta instalacja nie zda egzaminu w moim aucie to na wstępie powinni powiedzieć " wie Pan ta instalacja za 3 tyś. nie sprawdzi się w tym aucie , proponuje dopłacić wtedy zamontujemy to i to .... i bedzie Pan zadowolony"
nic takiego nie mialo miejsca, aby wepchnąc klienta na mine ,a potem niech sie martwi, taka ich zasada !! xD

2 dni po zamontowaniu przez nich gazu, pojechalem na majówke nad morze , juz tam pierwsze problemy sie zaczely, nie chcialo przelaczac na gaz, cala trasa powrotna musialem wracac na benzynie,,,, zajebiaszczo :-x

PostLink | Napisane: 2011-12-22, 13:34 

Auto: Chevrolet Aveo
Elektronika: Lecho SEC ECO ATS
Wtryskiwacze: OMVL FAST
Reduktor: Stefanelli
Pojemność: 1400
Moc: 85
Rok Produkcji: 2006
Takie pytanie mam. Czy doprowadziłeś już instalację do porządku? Czy jest już ok? Jeżeli tak to podziel się informacją gdzie i co zrobiłeś oraz podpowiedz gdzie można spotkać lepszych fachowców.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1