Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: kupowanie ze szwagrem
PostLink | Napisane: 2012-02-16, 21:00 

Auto: Volvo V70 II/ Volvo 745
Elektronika: KME / Stag
Wtryskiwacze: HANA zielone / HANA niebieskie
Reduktor: AC R-01/ 2 x Silver
Pojemność: 2435 / 2300
Moc: 170 / 250+
Kod Silnika: B5244S / B230FK
Rok Produkcji: 2000 / 1990
marcindzieg napisał(a):

Nie wiem czy sobie do końca zdajesz z tego sprawę ale raz że to jest tzw groźba karalna, dwa że szwagier może za to trafić w miejsce odosobnienia. A nawet jeśli nie trafi to ma zepsuty życiorys. A trzy że zwykle takim handlem zajmują się ludzie powiedzmy sobie nie do końca uczciwi. Więc jeśli na szwagra wyskoczy 4 to może skończyć w szpitalu. A nie będę jechał przez pół polski bo trzymam się zasady że nie należy szukać samochodu w odległości większej niż 50 km od miejsca zamieszkania. I nie szukam okazji.

O stary, handlujesz przetrąconymi autami że tak się przejąłeś? Śmieszy mnie to że koleś przestał nagle wciskać kit gdy pomyślał że ktoś mu spuści wpier***

Nie naciąłeś się nigdy kupując auto na szpachlowóz który oczywiście za kadencji aktualnego właściciela był bezwypadkowy :?: Bawi mnie reakcja sprzedającego który zachowawczo chyba chce żeby koleś zrezygnował z wizyty. Nigdzie nie napisałem że będę jeździł z karkiem który będzie tłukł nieuczciwych sprzedających, chociaż może powinienem :lol:

PostLink | Napisane: 2012-02-20, 14:33 

Auto: Subaru Forester
Elektronika: BRC Light
Wtryskiwacze: BRC (pomarańczowe)
Reduktor: Genius MB 1200
Pojemność: 1994
Moc: 125
Kod Silnika: EJ202
Rok Produkcji: 2000
Szuwar napisał(a):
O stary, handlujesz przetrąconymi autami że tak się przejąłeś? Śmieszy mnie to że koleś przestał nagle wciskać kit gdy pomyślał że ktoś mu spuści wpier***

Nie, nie handluje. Uświadamiam Cię tylko czym grozi branie tego na poważnie. Natomiast sprzedawałem w zeszłym roku swoją Lagunę. Dowiedziałem się dużo ciekawych rzeczy o niej od potencjalnych kupujących. Gdybym nie znał tego samochodu to bym pewnie uwierzył.

Szuwar napisał(a):
Nie naciąłeś się nigdy kupując auto na szpachlowóz który oczywiście za kadencji aktualnego właściciela był bezwypadkowy :?:

Nie. Ja nie szukam okazji. A jak chce nowy to idę do salonu. Jak do tej pory to się sprawdza.

PostLink | Napisane: 2012-02-22, 20:03 

Auto: bmw 523i manual
Elektronika: stary stag 300/6
Wtryskiwacze: Barracuda
Reduktor: scorpion st mod.
Dysze: ok 2.5
Pojemność: 2500
Moc: 170
Kod Nadwozia: e39
Kod Silnika: m52b25 TU
Rok Produkcji: 10/1999
Hehe, pośmiałem się :D

najgorsze jest to ze ten synek z szwagrem ogladajac sprzęt mogą sie po prostu na tym nie znać wystarczająco dobrze, udawać tak samo wielkich znachorów jak są cwaniakami, mogą wyciągnąć niewłaściwe wnioski a potem obić mordę niewinnemu człowiekowi.

Niestety, ale już takie historie słyszałem z zakupu samochodów, czego to potencjalny klient nie potrafi powiedzieć, żebyś mu spuścił z ceny (i po co mu więc taki "złom"?)

PostLink | Napisane: 2012-02-29, 17:06 

Auto: Bmw 525i
Elektronika: LpgTech 316
Wtryskiwacze: H2000 Groszek
Reduktor: ACR01
Dysze: Green
Pojemność: 2497
Moc: 218
Kod Nadwozia: e61
Kod Silnika: n52 b25
Rok Produkcji: 2005.07-
Typowe zarty telefoniczne, A kolega co tak bardzo wziol to do siebie i przejął sie ze szwagier będzie siedział, czy czasami sprzedaż wadliwego produktu w tym przypadku motoru nie prowdzi do spowodowania umyslnego uszczerbku na zdrowiu lub w najgorszym przypadku smierci ??? Takze dorabiac filozofie mozna do wszystkiego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1