Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mati autogaz Świebodzice - OT z nie polecanych
PostLink | Napisane: 2012-02-23, 00:18 

Auto: Ford Mondeo MKIV 2.0
Elektronika: Stag ISA2
Wtryskiwacze: Hana2000
Reduktor: Zavoli Zeta S
Pojemność: 2000
Powiedzcie mi Panowie po co to sztuczne nakręcanie afery i wymądrzanie się każdego coraz to lepszego fachowca. Wiele jest sytuacji w których pierwszy lepszy "klient" oczernia warsztat bezpodstawnie na forum zamiast załatwić sprawę osobiście o czym powinniście wiedzieć, chyba że jesteście na tyle zadumani w sobie że nie dopuszczacie takiej sytuacji. Jeżeli obcy klient w tym wątku napisze coś pozytywnego to zaraz najeżdżacie na niego i uważacie, że jest to kolejne fikcyjne konto. Jeżeli ja napiszę coś sensownego, co pozwoli przedstawić sprawę obiektywnie, a osobom postronnym zrozumieć istotę wątku to moje wypowiedzi idą do kosza i nie uzyskują zgody moderatora forum. Fakt jest jeden - klient przyjechał do warsztatu naprawić instalację gazową KME, która została naprawiona, pomimo błędów w sztuce wykonanych przez instalatora. Tanim kosztem chciał zregenerować reduktor KME zamiast wymienić na nowy z gwarancją. Napisał źle na warsztat w tym wątku opisując że to warsztat pourywał mu czujniki i sklejał je na klej. Jednakże co innego opisał na innych wątkach:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=37&t=410881
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=37&t=445295
chlodzenie-reduktora-t18620.html

Jeżeli tak ma wyglądać współpraca "młodych", "gniewnych" forumowiczów, którzy szcycą się tym, że mają do czynienia z trudnymi przypadkami i zaraz robią z siebie wielkich fachowców to chyba dobrze zrobiłem nie biorąc aktywnego udziału w życiu forum. Z problemami technicznymi mam do czynienia na co dzień, zatem w przypadku gdy mają one miejsce, staram się jak najlepiej wyjaśniać i tłumaczyć zarówno gazownikom jak i klientom, bo taka powinna być postawa prawdziwego technika i eksperta instalacji gazowych. Nigdy nie wywyższam się i nie najeżdżam na osoby z niższym poziomem wiedzy, ani też nie opluwam bezpodstawnie osób których nie znam, ale widocznie nie wszyscy tak potrafią...

Pozdrawiam
Mateusz T.

PostLink | Napisane: 2012-02-23, 00:42 
Administrator

Auto: COSWORTH 2.9 24V6 Scorpio
Elektronika: AGIS OBD/CAN
Wtryskiwacze: Hana
Reduktor: IG1 MAGG M&C
Dysze: zielone
Pojemność: 2933
Moc: 207
Kod Nadwozia: GFR, GGR
Kod Silnika: BOB
Rok Produkcji: 1996
tygrysmd napisał(a):
zadumani w sobie

hehe, ciekawe stwierdzenie :)

PostLink | Napisane: 2012-02-26, 22:42 

Auto: MB E200 KOMPRESOR, VW B5 1.8 24V
Elektronika: STAG 300, BRC SEQUENT
Moc: MB: 186, VW: 125
Rok Produkcji: MB: 1997, VW 1998
Ja tam jestem niezależnym forumowiczem i tylko obiektywne opinie tu zamieszczam...

Nigdy nie zostałem odstawiony z kwitkiem od MatiAutogaz - chłopaki zawsze pomogli.
Staram sie nie zawracać im gitary z każda pierdołą, ale jak cos nawali to jade do nich.
Chyba z tydzień temu nawalił mi reduktor, który oczywiscie był na gwarancji (jakis nowy model, ulepszony - juz nie wiem nawet co to było) bez gadania wywalili mi to z mojego auta i zamontowali nowiutki, sprawdzony model, do późna w sobote siedzieli pomimo kolejki klientów, którzy zawracali im gitarę z głupotami (to kontrolki nie świeca, to bezpiecznik spalony itp.). - I nie odstawili z kwitkiem do poniedziałku czy wtorku, tylko zrobili od ręki.

I nie musiałem czekac na reduktor aż zamówią, albo jak wróci z serwisu - wzięli nowy "z półki" i wstawili... A dla mnie to profeska.

I nie atakujcie mojego posta, że to reklama albo coś... - moze i reklama, ale jestem zadowolonym klientem, a nie instalatorem. Dlatego polecam tych magików.

PostLink | Napisane: 2012-02-26, 23:05 

Auto: MB E200 KOMPRESOR, VW B5 1.8 24V
Elektronika: STAG 300, BRC SEQUENT
Moc: MB: 186, VW: 125
Rok Produkcji: MB: 1997, VW 1998
tygrysmd napisał(a):
Jeżeli obcy klient w tym wątku napisze coś pozytywnego to zaraz najeżdżacie na niego i uważacie, że jest to kolejne fikcyjne konto. Jeżeli ja napiszę coś sensownego, co pozwoli przedstawić sprawę obiektywnie, a osobom postronnym zrozumieć istotę wątku to moje wypowiedzi idą do kosza i nie uzyskują zgody moderatora forum.

I ja się z tym zgadzam, jestem na forum od prawie pół roku, ale zauważyłem takie sytuacje.

Moje konto też nie jeden uważał za "kolejne fikcyjne konto... - nie pozostało mi nic innego jak usmiechnąć się i przemilczeć to.
Takie cos swiadczy tylko o dojrzałosci emocjonalnej niektórych forumowiczów, którzy reprezentuja poziom niczym z podstawówki...

Koledzy, lepiej sobie pomóc nawzajem niż sie atakować...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1