Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 413 ]  Przejdź na stronę  | <<  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2016-10-28, 08:26 

Dołączył(a): 2012-09-17, 21:00
Posty: 176

Pomógł: 11 razy

Auto: SAAB
Elektronika: VIALLE
Wtryskiwacze: VIALLE
Pojemność: 2300
Moc: 230
Kod Nadwozia: srebrny
Rok Produkcji: 2000
Zwykle one są trochę mniejsze. Jeżeli dobrze wypełniają przestrzeń, i nie wsadzasz ich na wcisk na siłę w ten rowek to powinno być OK. One tu uszczelniają się do obudowy więc powinny się ścisnąć i uszczelnić a nie zerwać.
Wymiarów oringów nie znam, zakładałem stare od dwóch regeneracji.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2016-10-30, 11:55 

Dołączył(a): 2016-10-30, 11:16
Posty: 1

Pomógł: 0 razy

Auto: Opel Signum
Elektronika: Vialle LPI
Pojemność: 1,8
Moc: 140
Kod Silnika: Z18XER
Rok Produkcji: 2008
Witam, ostatnio regenerowałem pompę gazu vialle LPI w moim aucie, dzięki wpisom na tym forum poszło sprawnie i zakończyło się sukcesem. Za co chciałem wszystkim tu obecnym podziękować. Mam jednak możliwe inny problem z tą instalacją, zacznę od początku.
Wyjeździłem na kulejącej pompie cały gaz z butli (wymiary butli 230 x650 poj. 55l.). Następnie spuściłem gaz poprzez jej kołnierz (wiem że nie za mądrze ale zabezpieczyłem się w każdy możliwy spośób) trochę to trwało zanim gaz przestał się ulatniać, gdy ciśnienie się wyrównało z zewnętrznym, wyjołem pompę, a na dnie zbiornika okazało się, że jest 35 mm płynu lekko rozgazowującego się. Pozostawiłem tak auto na noc aż ten płyn całkowicie się odparował.
Po zregenerowaniu pompy i jej zamontowaniu zatankowałem 10 l gazu, instalacja jakby tego wogóle nie zarejestrowała, pikanie i mryganie ostatniej diody jakby zbiornik był całkowicie pusty. Dotankowałem jeszcze 10l wskoczyło na drugą diodę, przełączył się bez problemu wszystko ładnie chodzi. Na tych 20 l gazu przejechałem jakieś 60 km i znowu instalacja daje znać, że nie ma gazu. Wygląda jakby było tak, że zawsze musze mić jakieś 13-15 l w zbiorniku których nigdy nie wykorzystam.
Pompę złożyłem przykładając uwagę żeby była złożona identycznie tak jak ją wyciągnołem z auta, na dole oczywiście gumowy "zbiornik, kołnierz" z zaworem w dnie został założony, pływak opuszczał się do końca opierając o gumowy "zbiornik" na dole pompy. Gdzie mogłem popełnić błąd? Czy w przypadku tej butli, jej wysokości to normalne? Niestety nie zmierzyłem jaka może być odległość pompy od dna butli.
Tu mam linki do zdjęć złożonej pompy
https://zapodaj.net/c2b2781a2b05f.jpg.html
https://zapodaj.net/4ea10537f49a4.jpg.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2016-12-02, 15:42 

Dołączył(a): 2016-12-02, 15:33
Posty: 1

Pomógł: 0 razy

Auto: Volvo
Pojemność: 1800
Witam,

czytając informacje w tym poście zdecydowałem się na regeneracje pompy Vialle, zgaduję, że moja pompa to tzw. stary typ.
Wszystko szło dobrze do momentu ściągnięcia łożysk z wałka.
Czy może ktoś zdradzić tajemnicę jak zdjąć "tulejkę" mimośrodową znajdująca się na końcu wałka.
Mam nadzieję, że po zdjęciu tulejki możliwe będzie zdjęcie mniejszego łożyska, a potem większego.
Pozdrawiam i czekam na pomoc.


Załączniki:
wirnik.jpg
wirnik.jpg [ 94.84 KiB | Przeglądane 474 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2016-12-02, 20:27 

Dołączył(a): 2016-12-02, 20:14
Posty: 1

Pomógł: 0 razy

Auto: Seat Altea
Elektronika: Vialle
Wtryskiwacze: fioletowe
Pojemność: 1600
Moc: 102
Rok Produkcji: 2008
Witam,
Mam problem ze złożeniem górnej części pompy, a mianowicie te dwa plastikowe elementy wyskoczyły i nie wiem gdzie one powinny być, jak również coś ala zaworek ze sprężyną gdzieś powinien mieć swoje miejsce.


Załączniki:
IMG_20161202_201917.jpg
IMG_20161202_201917.jpg [ 1.17 MiB | Przeglądane 456 razy ]
IMG_20161202_201843.jpg
IMG_20161202_201843.jpg [ 1.11 MiB | Przeglądane 456 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2016-12-23, 20:19 

Dołączył(a): 2014-08-08, 10:00
Posty: 58
Lokalizacja: Krakow

Pomógł: 0 razy

Auto: Toyota
Elektronika: Vialle
Wtryskiwacze: Siemens fiolet
Pojemność: 1,6 VVti
Moc: 110
Kod Nadwozia: Sedan
Kod Silnika: 3zz-fe
Rok Produkcji: 2002
Witam ponad 2 lata po wlasnorecznej regeneracji pompa jak i cala instalacja dziala znakomicie praktycznie bezobslugowo. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2017-01-28, 14:49 

Dołączył(a): 2016-07-18, 20:04
Posty: 16
Lokalizacja: stargard zachodniopomorskie

Pomógł: 0 razy

Auto: audi a6 c5
Elektronika: vialle
Wtryskiwacze: fioletowe vialle
Pojemność: 2800
Moc: 193
Kod Silnika: aqd
Rok Produkcji: 2000
no ja zregenerowałem pompę , jest troszkę lepiej ale nadal mam takie same objawy jak wcześniej, czyli gdy go odpalałem to silnik sie dusił, strzelał, prychał, winą były złe korekty sond lambda, kasowanie błędów i na pb ok a na gazie bogato, gdy zimny i ma sie przełączyć na gaz za pierwszym razem gaśnie. jak już wyciągałem pompę, została wyczyszczona, ta gumka pod sprężynka wyczyszczona, sprężynka rozciągnięta, olej zalany na miseczkę, czyli tak jak powinno być oczywiście łożyska też wymieniłem na takie jak są tu podane, i tu moje pytanie, czy te łożysko na samym dole igiełkowe powinno tak luźno wskoczyć bo dosłownie mi wpadło,stare też mi bez oporów wypadło i teraz pompa chodzi mi głośniej niż wcześniej, nie wiem jakie mam ciśnienia czy sie poprawiły czy nie ale prawie żadnej poprawy, membranki czyszczone całe żadnych uszkodzeń, korekty troszkę lepsze już nie wywala błędy sondy. Pomóżcie czy coś zepsułem czy jak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2017-01-28, 15:30 

Dołączył(a): 2013-10-26, 20:23
Posty: 207

Pomógł: 11 razy

Auto: Chevrolet Evanda
Elektronika: Lpi Vialle
Pojemność: 1998
Moc: 131
Rok Produkcji: 2005
Z tego co pamietm dolne lozysko delikatnie wchodzi .
Po regeneracji podpiales kompa i sprawdzales jakie cisnienie daje pompa?
Trzebaby bylo popatrzec na wszystkie wspolczynniki w lpi diagnotic aby cos zobaczyc.
Rozumiem ze sonda dziala dobrze?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VIALLE LPI (rozebrana pompa)
PostLink | Napisane: 2017-01-28, 23:31 

Dołączył(a): 2016-07-18, 20:04
Posty: 16
Lokalizacja: stargard zachodniopomorskie

Pomógł: 0 razy

Auto: audi a6 c5
Elektronika: vialle
Wtryskiwacze: fioletowe vialle
Pojemność: 2800
Moc: 193
Kod Silnika: aqd
Rok Produkcji: 2000
niestety nie mam programu i kabelka ale pracuje nad tym. ale mierzyłem miernikiem elektrycznym przy czujniku ciśnienia i tu moje zdziwienie, czy to możliwe aby pokazywało 0,2v jak pompa rusza, a jak już sie przełączy to tak 0,15V czy to w ogóle możliwe aby samochód jechał, bo jedzie normalnie jak podpiąłem sie pod OBD samochodu to korekty długoterminowe mam tak -12 wiem że to za dużo ale przed regeneracja było -25 i samochód chodził w trybie awaryjnym i palił jak 4,2V8. czy może być tak że ten czujnik ciśnienia mam walnięty i on coś tam chrzani i czy mogę go odpiąć. jak tylko wyjeżdżę gaz to jeszcze raz zaglądnę do pompy.dziękuje za odpowiedź Todzik pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 413 ]  Przejdź na stronę  | <<  1 ... 24, 25, 26, 27, 28

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO