Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-08, 19:37 

Dołączył(a): 2018-02-02, 23:25
Posty: 3

Pomógł: 0 razy

Auto: Twingo
Elektronika: Tech204
Wtryskiwacze: RegFast
Reduktor: Stag R02
Dysze: 1,5
Pojemność: 1149
Moc: 58
Kod Nadwozia: C06
Kod Silnika: D7F
Rok Produkcji: 2005
witam
czy taki stan wskaźnika oznacza jego uszkodzenie ?
Załącznik:
bez tytułu2.JPG
bez tytułu2.JPG [ 42.49 KiB | Przeglądane 560 razy ]

napięcie nigdy nie zmienia się, odkręcałem, przykładałem magnes i nic
czy na wykresie widać tankowanie, potem chwilę prawidłowych wskazań a ten spadek napięcia do zera to awaria?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-09, 08:47 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-09-04, 13:56
Posty: 1705

Pomógł: 120 razy

Auto: SAAB 9-5 / BMW E90
Elektronika: TECH-224 / ---
Wtryskiwacze: DRAGON / ---
Reduktor: 2x AC R01 / ---
Pojemność: 2.0 / 2.0
Moc: 320 / 200
Rok Produkcji: 2003 / 2005
kobi033, Jeżeli masz napięcie 4,9 to znaczy że któryś przewód nie łączy, lub masz na nim zwarcie, jaki jest poziom sygnału gdy całkowicie odepniesz czujnik poziomu?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-09, 16:04 

Dołączył(a): 2018-02-02, 23:25
Posty: 3

Pomógł: 0 razy

Auto: Twingo
Elektronika: Tech204
Wtryskiwacze: RegFast
Reduktor: Stag R02
Dysze: 1,5
Pojemność: 1149
Moc: 58
Kod Nadwozia: C06
Kod Silnika: D7F
Rok Produkcji: 2005
Na odpiętym czujniku napięcie nie zmienia się w programie.

Pomierzyłem napięcia przy czujniku i tak
czarny - czerwony -12V
czarny - biały - 9,4V
czerwony - biały - 2,5V
przykładany magnes podczas pomiarów nie zmieniał wartości napięcia.
Czy coś jeszcze sprawdzić czy kupować nowy?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-12, 11:13 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-09-04, 13:56
Posty: 1705

Pomógł: 120 razy

Auto: SAAB 9-5 / BMW E90
Elektronika: TECH-224 / ---
Wtryskiwacze: DRAGON / ---
Reduktor: 2x AC R01 / ---
Pojemność: 2.0 / 2.0
Moc: 320 / 200
Rok Produkcji: 2003 / 2005
kobi033, Na to wygląda, podmień wskaźnik poziomu gazu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-12, 12:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-03-19, 08:51
Posty: 265

Pomógł: 5 razy

Auto: Ford Fusion 1.4 16V
Elektronika: LPG Tech 324/ODB
Wtryskiwacze: Barracuda
Reduktor: KME
Dysze: 2,0
Pojemność: 1400
Moc: 87
Rok Produkcji: 2008
LPGTECH_SUPPORT_4 napisał(a):
kobi033, Na to wygląda, podmień wskaźnik poziomu gazu.

Najpierw to sprawdz ciaglosc przewodu moze gdzies przetarty...A nie kupowac nowe...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-12, 12:47 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-12-18, 10:11
Posty: 13122
Lokalizacja: Suwałki

Pomógł: 1006 razy

Auto: e39 540i/ibiza
Elektronika: lpgtech 328/stag 4
Wtryskiwacze: yeti/acw01
Reduktor: Kme twin/alaska
Dysze: brak/nie wiem
Pojemność: 4398/1,4
Moc: 286/60
Kod Silnika: M62B44
Rok Produkcji: 1997/1998
s@parator, a jest mośliwe, by przetarty przewód przeowdził prąd?

kobi033 napisał(a):
Pomierzyłem napięcia przy czujniku i tak
czarny - czerwony -12V
czarny - biały - 9,4V
czerwony - biały - 2,5V


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-12, 12:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-03-19, 08:51
Posty: 265

Pomógł: 5 razy

Auto: Ford Fusion 1.4 16V
Elektronika: LPG Tech 324/ODB
Wtryskiwacze: Barracuda
Reduktor: KME
Dysze: 2,0
Pojemność: 1400
Moc: 87
Rok Produkcji: 2008
kobi033 napisał(a):
czarny - biały - 9,4Vczerwony - biały - 2,5V

wlasnie mi o to chodzi czy ten stan napiecia jest poprawny..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-12, 16:12 

Dołączył(a): 2018-02-02, 23:25
Posty: 3

Pomógł: 0 razy

Auto: Twingo
Elektronika: Tech204
Wtryskiwacze: RegFast
Reduktor: Stag R02
Dysze: 1,5
Pojemność: 1149
Moc: 58
Kod Nadwozia: C06
Kod Silnika: D7F
Rok Produkcji: 2005
wszystko jasne
film na podstawie którego lutowałem przewody do wtyczki zawiera błędy, pomylone są kolory przewodów
Załącznik:
20180202_235020.jpg
20180202_235020.jpg [ 210.2 KiB | Przeglądane 369 razy ]

a powinno być tak
Załącznik:
20180212_160028.jpg
20180212_160028.jpg [ 135.23 KiB | Przeglądane 369 razy ]


dzięki za porady


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TechLevel - zepsuty?
PostLink | Napisane: 2018-02-13, 07:57 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-09-04, 13:56
Posty: 1705

Pomógł: 120 razy

Auto: SAAB 9-5 / BMW E90
Elektronika: TECH-224 / ---
Wtryskiwacze: DRAGON / ---
Reduktor: 2x AC R01 / ---
Pojemność: 2.0 / 2.0
Moc: 320 / 200
Rok Produkcji: 2003 / 2005
kobi033, Film jest już dawno nie aktualny, a przewody na nim są poglądowe, aby podłączyć kolor do takiego samego koloru. Trzeba było zapytać na schemat podłączenia przewodów we wtyczce to bym wysłał prawidłowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO