Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Warsztat serwisujący VIALLE Mazowieckie i okolice
PostLink | Napisane: 2018-04-20, 10:00 

Dołączył(a): 2009-07-02, 12:20
Posty: 12
Lokalizacja: Legionowo

Pomógł: 0 razy

Auto: Volvo S60/SAAB 9-3
Elektronika: brak
Wtryskiwacze: brak
Reduktor: brak
Dysze: brak
Pojemność: 2435/1998
Moc: 200/150
Kod Nadwozia: S60/9-3
Kod Silnika: B5244T3
Rok Produkcji: 2000/2008
Witam Państwa

Posiadam zamontowaną instalacje Vialle LiquidSi w samochodzie SAAB 9-3 z 2008 r. Silnik 1,8t - 150 kM.
Niestety po przejechaniu ok. 70.000 tys. km instalacja odmówiła posłuszeństwa.

Instalacja przy uruchomieniu samochodu przełącza się na gaz i słychać, że pompa pracuje, tak można przejechać ok. 5 km nieraz więcej (wszystko zależy od warunków pogodowych), potem przełącza się na benzynę.
Można ponownie wymusić przełączenie się na gaz przyciskiem i wtedy:
- gdy jest chłodno ok. 10 -15C instalacja ponownie przełącza się na gaz i samochód
jedzie znów swoje ok. 5 km.
- gdy jest ciepło ok. 20C nie da rady wymusić przełączenia na gaz, pozostaje na
benzynie.

Nieraz silnik pojedynczo poszarpuje, gdy samochód jedzie na gazie.

Dzwoniłem do paru warsztatów w W-wie i okolicach, ale w rozmowie telefonicznej jakoś mnie nie przekonali aby do nich podjechać

Dlatego poszukuję dobrego i profesjonalnego serwisu który zdiagnozuje usterkę.
Proszę o namiary.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
Grzegorz Busłowski


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztat serwisujący VIALLE Mazowieckie i okolice
PostLink | Napisane: 2018-04-20, 10:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-02-18, 18:13
Posty: 23

Pomógł: 0 razy

gregory80 napisał(a):
Witam Państwa

Posiadam zamontowaną instalacje Vialle LiquidSi w samochodzie SAAB 9-3 z 2008 r. Silnik 1,8t - 150 kM.
Niestety po przejechaniu ok. 70.000 tys. km instalacja odmówiła posłuszeństwa.

Instalacja przy uruchomieniu samochodu przełącza się na gaz i słychać, że pompa pracuje, tak można przejechać ok. 5 km nieraz więcej (wszystko zależy od warunków pogodowych), potem przełącza się na benzynę.
Można ponownie wymusić przełączenie się na gaz przyciskiem i wtedy:
- gdy jest chłodno ok. 10 -15C instalacja ponownie przełącza się na gaz i samochód
jedzie znów swoje ok. 5 km.
- gdy jest ciepło ok. 20C nie da rady wymusić przełączenia na gaz, pozostaje na
benzynie.

Nieraz silnik pojedynczo poszarpuje, gdy samochód jedzie na gazie.

Dzwoniłem do paru warsztatów w W-wie i okolicach, ale w rozmowie telefonicznej jakoś mnie nie przekonali aby do nich podjechać

Dlatego poszukuję dobrego i profesjonalnego serwisu który zdiagnozuje usterkę.
Proszę o namiary.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
Grzegorz Busłowski
LTA Polonia Kielce pakosza

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO