Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2, 3, 4  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-24, 11:07 

Dołączył(a): 2010-11-18, 07:06
Posty: 2109
Lokalizacja: krzczonów

Pomógł: 55 razy

Auto: a8 /scorpio
Elektronika: agis /agis
Wtryskiwacze: hana /hana
Reduktor: gurter /artic
Dysze: zielone
Pojemność: 4.2
Moc: 310/207
Rok Produkcji: 1999/1995
temperatura reduktora tylko jest potrzebna do zmiany paliwa do niczego innego


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-24, 11:10 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-05-24, 14:43
Posty: 24169
Lokalizacja: Zamość

Pomógł: 2029 razy

Auto: Xantia HA
Elektronika: Stag 4
Wtryskiwacze: MJ-FX
Reduktor: Zavoli/1,0 B
Dysze: 2,3
Pojemność: 2000
Moc: 136
Kod Silnika: XU10J4R
Rok Produkcji: 1998
no prawie, bo jeśli jest to można nią też "nieco panować" nad strategią zimnego silnika w trakcie rozgrzewania


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-24, 21:01 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-01-30, 11:14
Posty: 1180
Lokalizacja: Katowice

Pomógł: 29 razy

Auto: Citroen C5 3V6
Elektronika: Agis
Wtryskiwacze: Hana
Reduktor: IG1
Pojemność: 2964
Moc: 207
Rok Produkcji: 2002
Temp. reduktora jest tylko do momentu przełączania , pierwsze Apisy mi się kleiły teraz nie wiem bo mam hanki . A jescze czujnik wilgotności i ilości CO2


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-25, 09:04 

Dołączył(a): 2013-09-25, 10:52
Posty: 106

Pomógł: 5 razy

Auto: MERCEDES W220 S500
Elektronika: AGIS OBD CAN
Wtryskiwacze: APIS SOLO FAST
Reduktor: 2xZAVOLI S
Pojemność: 5000
Moc: 306
Kod Nadwozia: W220
Kod Silnika: M113
Rok Produkcji: 1999
A mi z tego wyglada ze sie kleja apisy. A pytam o ta temp reduktora bo tak slyszalem ze stag bieze to poduwage w swoim algorytmie dlatego wole byc pewny. Ok czyli moge go ustawic na dobre wakazanie i nic nie powinno to zmienic dzieki za info


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-25, 19:31 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-03-24, 15:30
Posty: 1033
Lokalizacja: Łódź http://lpg-lodz.pl/ 504-712-720

Pomógł: 13 razy

Auto: jaguar
Elektronika: verona,kmeg3,AGIS
Wtryskiwacze: HANA
Reduktor: KME GOLD
Pojemność: 3.0l
Moc: 240km
Kod Nadwozia: ccx
Kod Silnika: 175AJ-V6
Rok Produkcji: 1999r
Można śmiało zmieniać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-25, 20:49 

Dołączył(a): 2010-11-18, 07:06
Posty: 2109
Lokalizacja: krzczonów

Pomógł: 55 razy

Auto: a8 /scorpio
Elektronika: agis /agis
Wtryskiwacze: hana /hana
Reduktor: gurter /artic
Dysze: zielone
Pojemność: 4.2
Moc: 310/207
Rok Produkcji: 1999/1995
jak masz je zasyfione to się kleją :D
ja mam hany i one szkoda gadać :roll:
To może tak co obchodzi sterownik jaka jest temperatura radka jak ważna jest temperatura gazu w strumieniu i tak na prawdę tylko ona ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-25, 20:57 

Dołączył(a): 2012-06-19, 08:17
Posty: 608
Lokalizacja: Kraków

Pomógł: 21 razy

Auto: Toyota Yaris
Elektronika: STAG300ISA2 + TAP03
Wtryskiwacze: Barracuda 115
Reduktor: AT09
Dysze: 1.8mm chyba
Pojemność: 998
Moc: 68
Kod Silnika: 1SZ-FE
Rok Produkcji: 1999
pepicosi napisał(a):
To może tak co obchodzi sterownik jaka jest temperatura radka jak ważna jest temperatura gazu w strumieniu i tak na prawdę tylko ona ;)

A ja ci powiem, ze agc compact domyślnie nie ma czujnika temperatury gazu tylko reda i działa. Wg mnie bardziej problemem sa wtryski i ich temperatura a nie gazu. Za to zauważ, ze lpg nie wymaga ssania i większej dawki paliwa potrzebnej na odparowanie w zimnym dolocie wiec koremta od temperatury reda dosc czesto bardziej sie przydaje niz gazu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-26, 09:00 

Dołączył(a): 2013-09-25, 10:52
Posty: 106

Pomógł: 5 razy

Auto: MERCEDES W220 S500
Elektronika: AGIS OBD CAN
Wtryskiwacze: APIS SOLO FAST
Reduktor: 2xZAVOLI S
Pojemność: 5000
Moc: 306
Kod Nadwozia: W220
Kod Silnika: M113
Rok Produkcji: 1999
Syf wtryskiwaczy to trochę wątpie mam filtr czaja 03 czyli podobno dobry a na wtryskach najechane teraz 10 000km dopiero. Ale zauważyłem że przy przełączeniu na zimno strasznie ciśnienie mi idzie do góry to znaczy już chwile przed przełączeniem ciśnienie idzie na 2bary więc moim zdaniem dużo co pewnie blokuje wtryski i pewnie tu cały problem zanim się rozkleją to troche trwa
Opoznienie przejscia m zimnym mam na 0 a zawór powinien się otweirać w momencie przejscia dopiero tak mam zaznaczone więc niewiem skąd tem wzrost ciśnienia na chwile przed przejściem
Tylko przejście poszcególnych emulatorów mam co 0.5sek
I jeszcze dodam tak po podłaczeniu się z rana ciśnienie na listwie jest 0 po odpaleniu auta jest 0.55 no i na tą chwilę przed przełączeniem idzie do 2 bar Elektrozawór mam jeden na dwa reduktory.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-26, 20:08 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-03-24, 15:30
Posty: 1033
Lokalizacja: Łódź http://lpg-lodz.pl/ 504-712-720

Pomógł: 13 razy

Auto: jaguar
Elektronika: verona,kmeg3,AGIS
Wtryskiwacze: HANA
Reduktor: KME GOLD
Pojemność: 3.0l
Moc: 240km
Kod Nadwozia: ccx
Kod Silnika: 175AJ-V6
Rok Produkcji: 1999r
Czyli gdzieś gaz się ulatnia ciśnienie powinno mieć taką wartość jak po zgaszeniu auta.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-26, 21:00 

Dołączył(a): 2010-11-18, 07:06
Posty: 2109
Lokalizacja: krzczonów

Pomógł: 55 razy

Auto: a8 /scorpio
Elektronika: agis /agis
Wtryskiwacze: hana /hana
Reduktor: gurter /artic
Dysze: zielone
Pojemność: 4.2
Moc: 310/207
Rok Produkcji: 1999/1995
psooya napisał(a):
Za to zauważ, ze lpg nie wymaga ssania i większej dawki paliwa potrzebnej na odparowanie w zimnym dolocie wiec koremta od temperatury reda dosc czesto bardziej sie przydaje niz gazu.

-dalej czegoś nie rozumiesz temperatura gazu w strumieniu nie jest stała i jest zmienna od reduktora
czyli praw fizyki nie oszukasz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-26, 21:13 

Dołączył(a): 2013-09-25, 10:52
Posty: 106

Pomógł: 5 razy

Auto: MERCEDES W220 S500
Elektronika: AGIS OBD CAN
Wtryskiwacze: APIS SOLO FAST
Reduktor: 2xZAVOLI S
Pojemność: 5000
Moc: 306
Kod Nadwozia: W220
Kod Silnika: M113
Rok Produkcji: 1999
To ze sie ulatnia to jedno ale to nie ma wplywu na przelaczenie bo przed samym przejsciem i tak jest 2 bary swoja droga niewiem gdzie moze sie ulatniac bo opryskalem wszystko wyglada na szczelne . Zrobilem jeszcze tak ze w momencie gdy pokazalo juz te 2 bary silnik jeszcze chodzil na pb zgasilem silnik cisnienie na momencir spadlo do 1.28 i ogolnie po 10 min dalej byla 1.28 dalej nie patrzalem mozliwe ze ucieka gdzies ale bardzo wolno ale po nocy moze schodzi do 0 . Wiem ze zavoli maja przyrosty ale te 2bary wydaje mi sie ze dla tych apisow za duzo zastanawiam sie jak to wyeliminowac


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-28, 10:35 

Dołączył(a): 2013-09-25, 10:52
Posty: 106

Pomógł: 5 razy

Auto: MERCEDES W220 S500
Elektronika: AGIS OBD CAN
Wtryskiwacze: APIS SOLO FAST
Reduktor: 2xZAVOLI S
Pojemność: 5000
Moc: 306
Kod Nadwozia: W220
Kod Silnika: M113
Rok Produkcji: 1999
Więc tak wczoraj znowu wypadł mi zapłon na zimnym na drugim cylindrze postanowiłem rozebrac wtrysk no i faktycznie był zabrudzony wyczysciłem go
z racji tego że mam 8 to nie rozbierałem reszty tylko przepuściłem przez nie czyściwo do wtrysków benzynowych STP zatankowałem wczoraj na lotosie i dziś rano przejście na LPG praktycznie było nie zauważalne czyli czuć popraw zobaczymy co się będzie działo na przestrzeni kilku dni.Jeżeli to faktycznie te całe ceregiele przez syf to rozbiore kazdy wtrysk i wyczyszczę go. Troche się zdziwiłem że wtryski po 10 000km mogą już być tak zasyfione może nie mega mocno ale jednak. Dam znać co się będzie działo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2015-10-28, 21:18 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-01-17, 08:38
Posty: 1334

Pomógł: 40 razy

Auto: Seat Toledo II
Elektronika: OPTIMA Expert
Wtryskiwacze: Barracuda 115 + Alex 360
Reduktor: Shark 1200
Pojemność: 1781
Moc: 125
Kod Silnika: AGN
Rok Produkcji: 1999
plasteeer, Może warto pomyśleć o jakimś filtrze odśrodkowym z odstojnikiem. wybór na rynku obecnie jest dosyć duży.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2016-12-15, 12:52 

Dołączył(a): 2013-09-25, 10:52
Posty: 106

Pomógł: 5 razy

Auto: MERCEDES W220 S500
Elektronika: AGIS OBD CAN
Wtryskiwacze: APIS SOLO FAST
Reduktor: 2xZAVOLI S
Pojemność: 5000
Moc: 306
Kod Nadwozia: W220
Kod Silnika: M113
Rok Produkcji: 1999
Odgrzebie troche swój temat , padł mi jeden reduktor Zavoli S będę go czyscił i zamówiłem komplet naprawczy gdyż zaczoł puszczać gaz w podciśnienie i mam takie małe pytanko czy wywalać z niego te sprężyny grzewcze jak tego drugiego nie będe rozbierał puki co ? To znaczy jeden został by ze sprężynami Czy lepiej jednak poczyścić je i złożyc jak było skoro auto tak dobrze jezdziło ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przejście na gaz na zimnym silniku agis obd can
PostLink | Napisane: 2016-12-15, 13:53 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-05-24, 14:43
Posty: 24169
Lokalizacja: Zamość

Pomógł: 2029 razy

Auto: Xantia HA
Elektronika: Stag 4
Wtryskiwacze: MJ-FX
Reduktor: Zavoli/1,0 B
Dysze: 2,3
Pojemność: 2000
Moc: 136
Kod Silnika: XU10J4R
Rok Produkcji: 1998
niepotrzebnie pytasz i tak wywalisz sprężyny bo ich nie doczyścisz


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2, 3, 4  >>

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO