Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-12-05, 20:20 

Auto: BMW
Elektronika: BRC sequent 24 LIGHT
Wtryskiwacze: BRC niebieskie
Reduktor: Genius1200
Pojemność: 1800
Moc: 115
Kod Nadwozia: e36
Kod Silnika: M43b18
Rok Produkcji: 1996
O ile dobrze pamiętam to light przełącza na podstawie przeliczenia (algorytmu) z sensora ciśnienia i temperatury gazu z listwy wtryskowej.
Fachman który zakładał instalkę kombinował 12-miesięcy , chyba z 40 wizyt i powiem tak raz było ok. a za chwile szarpało . Najwięcej szarpało podczas przełączenia z pb na lpg tak jakby samochód na chwile zgasł , szarpało też podczas gwałtownego wciśnięcia gazu , (potrafił zgasnąć) gdy silnik nagrzał się do 90-stopni było lepiej , czasami sam przełączał się na pb . Jak fachowiec mi wgrał poprawkę oprogramowania to było już lepiej ale i tak nie to co powinno być. Oczywiście zwalił winę na uszkodzony samochód . Auto było prześwietlone u dwóch fachowców od bmw i nic nie stwierdzili. Gościa który montował instalację powinni odstrzelić za fuszerkę , z wyciekami płynu walczył 4-miesiące skończyło się urwanym króćcem z głowicy , uszkodził silniczek krokowy (kupił nowy ja dałem 200zł on 400zł) jego wiedza na temat mechaniki samochodowej na poziomie 0 !!!! Wymienił mi lambde bo stwierdził , że stara złapała wirusa :?: :lol: . Dopiero w Tarnowie opanowali samochód i jest teraz idealnie. Warsztatów od gazu jest wiele ale 1% umie to zrobić dobrze !!

Tytuł:
PostLink | Napisane: 2011-12-05, 20:57 

Auto: bmw 318i
Elektronika: brc
Wtryskiwacze: zavoli
Reduktor: gemius
Pojemność: 2689
Kod Silnika: m40b18
Rok Produkcji: 1990
Adam12345 napisał(a):
O ile dobrze pamiętam to light przełącza na podstawie przeliczenia (algorytmu) z sensora ciśnienia i temperatury gazu z listwy wtryskowej.
Fachman który zakładał instalkę kombinował 12-miesięcy , chyba z 40 wizyt i powiem tak raz było ok. a za chwile szarpało . Najwięcej szarpało podczas przełączenia z pb na lpg tak jakby samochód na chwile zgasł , szarpało też podczas gwałtownego wciśnięcia gazu , (potrafił zgasnąć) gdy silnik nagrzał się do 90-stopni było lepiej , czasami sam przełączał się na pb . Jak fachowiec mi wgrał poprawkę oprogramowania to było już lepiej ale i tak nie to co powinno być. Oczywiście zwalił winę na uszkodzony samochód . Auto było prześwietlone u dwóch fachowców od bmw i nic nie stwierdzili. Gościa który montował instalację powinni odstrzelić za fuszerkę , z wyciekami płynu walczył 4-miesiące skończyło się urwanym króćcem z głowicy , uszkodził silniczek krokowy (kupił nowy ja dałem 200zł on 400zł) jego wiedza na temat mechaniki samochodowej na poziomie 0 !!!! Wymienił mi lambde bo stwierdził , że stara złapała wirusa :?: :lol: . Dopiero w Tarnowie opanowali samochód i jest teraz idealnie. Warsztatów od gazu jest wiele ale 1% umie to zrobić dobrze !!

ten czujnik na listwie mierzy też temp czy tylko cisnienie ??

bo jesli mierzy temp i cisnienie to komputer na wszystko co powinien wiedzieć na temat lpg w instalacji i tylko uszkodzony czujnik może powodować że czasy wtrysku są takie jak dla innych parametrów lpg mimo ze stan rzeczywisty jest inny czy nie ??

może spróbować podmienić jeszcze ten czujnik czy to na 100% nie jego wina ??

co do mechaników to fakt faktem nie jest u nas z nimi najlepiej i nie raz próbowano mi wmówić jakieś głupoty.jak widze starszego fachowca +50, co odrazu sie krzywi jak zobaczy bmw ,zwłaszcza to drugie,obniżone itd. to nawet dowidzenia nie mówie tylko " żegnam " :mrgreen:

Tytuł: Re: szarpie i przełącza na benzyne BRC Sequent24 LIGHT
PostLink | Napisane: 2011-12-18, 21:58 

powiedzmy że dzisiaj mija 14 dni od ostatniego szarpnięcia i auto zachowuje się normalnie więc w czym upatrywać przyczyny szarpania ??

PostLink | Napisane: 2012-02-19, 18:58 

minęło już trochę czasu i auto miało z 10 razy napady szarpania i przełączało się na benzyne. raz to prawie cały dzień jeżdziłem na benzynie bo za nic nie miało ochoty na lpg .najśmieśniejsze jest to że na drugi mimo że przyszły te wielkie mrozy już normalnie jeżdziłem na lpg mimo że dosyć szybko się przerzucił

kiedyś było tylko szarpanie na ciepłym albo gorącym silniku a ostatnio szarpał nawet na zimnym zaraz po przełączeniu z benzyny

jakieś pomysły ?? bo niedługo musze podjechać na przegląd i chciałbym przy okazji naprawić to szarpanie raz na zawsze bo bywa to denerwujące i niebezpieczne teraz zimą na śliskim bo auto wpadło mi w poślizg ,szarpaneło jakbym ze sprzęgła strzelił , jak mu chce kontre gazem a on przerywa więc tylkoi naciśniecie sprzegła mnie uratowało od wjechanie w kapliczke na zakręcie

PostLink | Napisane: 2012-02-28, 21:15 

Auto: OPEL ASTRA G/ JEEP ZG
Elektronika: STAG 4/STAG 300
Wtryskiwacze: MATRIX/MAGIC FX
Reduktor: AC R01/2 x AC R01
Dysze: 2,0/2,5
Pojemność: 1364/5216
Moc: 90/156 kW
Kod Silnika: Z14XEP/MAGNUM
Rok Produkcji: 2006/1997
wymiana wtryskiwaczy na brc i porządna regulacja, ten silnik na wtryskach zavoli *pan evo nigdy dobrze nie będzie jeździł

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę  | <<  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1