Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-20, 14:59 

Dołączył(a): 2016-02-15, 16:29
Posty: 16
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Pomógł: 0 razy

Auto: HONDA
Elektronika: LECHO
Pojemność: 2997
Moc: 240
Kod Nadwozia: C
Rok Produkcji: 2003
Witam, mam problem ponieważ miesiąc temu łączyłem się z samochodem a teraz nie mogę. Kabel kupiłem u producenta, odinstalowywałem program i ponownie wgrywałem, Gdy przełączam na inne porty usb to wykrywa kabel ale podczas autodetekcji zatrzymuje się na danym porcie np. com1 i dalej nic, po przełączeniu na inne usb zatrzymuje się na com3 i stoi. Tak jak by port znalazło ale nie może się dalej połączyć. POMOCY

Dodam że jak chcę automatycznie wybrać port to wyskakuje że wybrany port fizycznie nie istnieje bądz jest zajety czy coś takiego.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-22, 13:26 

Dołączył(a): 2013-07-03, 09:55
Posty: 1167
Lokalizacja: Namysłów

Pomógł: 127 razy

Auto: Astra F/Lacetti
Elektronika: Tech 224/Stag 200 GoFast
Wtryskiwacze: Dragon/Barracuda
Reduktor: Alaska/Shark 1200
Pojemność: 1400/1800
Moc: 90/122
Kod Silnika: X14XE/T18SED
Rok Produkcji: 1996/2005
Prawdopodobnie tak jest, że port zajęty. Pokaż zrzuty ekranu z menadżera urządzeń, a zwłaszcza z ustawień odnośnie konfiguracji portu COM(rozwinięta lista wszystkich portów), bo być może trzeba będzie przestawić numer portu dla kabla USB.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-23, 15:30 

Dołączył(a): 2016-02-15, 16:29
Posty: 16
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Pomógł: 0 razy

Auto: HONDA
Elektronika: LECHO
Pojemność: 2997
Moc: 240
Kod Nadwozia: C
Rok Produkcji: 2003
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/iydW ... 6jnVRqHPar, dzięki za pomoc kolego, tylko jak byś mógł mi podpowiedzieć dokładnie którego z tych urządzen muszę zrobić screena?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-23, 15:33 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-07-31, 15:47
Posty: 4843
Lokalizacja: Łódź

Pomógł: 546 razy

Auto: Skoda Felicja MPI
Elektronika: KME BingoS-4
Wtryskiwacze: Mikser 32mm
Reduktor: Lovato RGE90
Pojemność: 1300
Moc: 68
Kod Nadwozia: TMB
Kod Silnika: AMH
Rok Produkcji: 1997
Przecież fejsy instalują się pod porty COM, w twoim przypadku On nawet nie został zainstalowany.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-23, 17:56 

Dołączył(a): 2013-07-03, 09:55
Posty: 1167
Lokalizacja: Namysłów

Pomógł: 127 razy

Auto: Astra F/Lacetti
Elektronika: Tech 224/Stag 200 GoFast
Wtryskiwacze: Dragon/Barracuda
Reduktor: Alaska/Shark 1200
Pojemność: 1400/1800
Moc: 90/122
Kod Silnika: X14XE/T18SED
Rok Produkcji: 1996/2005
Na pewno podpiąłeś kabel, kiedy robiłeś zrzut ekranu? Powinien być węzeł "Porty szeregowe".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-23, 20:40 

Dołączył(a): 2016-02-15, 16:29
Posty: 16
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Pomógł: 0 razy

Auto: HONDA
Elektronika: LECHO
Pojemność: 2997
Moc: 240
Kod Nadwozia: C
Rok Produkcji: 2003
ok juz wiem o co chodzi jutro wrzuce screena


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-24, 13:54 

Dołączył(a): 2016-02-15, 16:29
Posty: 16
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Pomógł: 0 razy

Auto: HONDA
Elektronika: LECHO
Pojemność: 2997
Moc: 240
Kod Nadwozia: C
Rok Produkcji: 2003
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/b6u4 ... Tw8Bt2ofDN
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/EGeZ ... r5Ysya_E6B
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/HDm5 ... ioBNpYeDNN
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/VH_4 ... djTDN8cBTG
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/5sGF ... l2_dAwa4xJ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-24, 15:12 

Dołączył(a): 2013-07-03, 09:55
Posty: 1167
Lokalizacja: Namysłów

Pomógł: 127 razy

Auto: Astra F/Lacetti
Elektronika: Tech 224/Stag 200 GoFast
Wtryskiwacze: Dragon/Barracuda
Reduktor: Alaska/Shark 1200
Pojemność: 1400/1800
Moc: 90/122
Kod Silnika: X14XE/T18SED
Rok Produkcji: 1996/2005
Pokaż zrzuty ekranu z Ustawienia portu -> Zaawansowane


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-24, 19:11 

Dołączył(a): 2016-02-15, 16:29
Posty: 16
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Pomógł: 0 razy

Auto: HONDA
Elektronika: LECHO
Pojemność: 2997
Moc: 240
Kod Nadwozia: C
Rok Produkcji: 2003
kozunio12, przed ostatni link jest do zrzutu z ustawień zaawansowanych


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-01-24, 20:32 

Dołączył(a): 2013-07-03, 09:55
Posty: 1167
Lokalizacja: Namysłów

Pomógł: 127 razy

Auto: Astra F/Lacetti
Elektronika: Tech 224/Stag 200 GoFast
Wtryskiwacze: Dragon/Barracuda
Reduktor: Alaska/Shark 1200
Pojemność: 1400/1800
Moc: 90/122
Kod Silnika: X14XE/T18SED
Rok Produkcji: 1996/2005
Musiałem przeoczyć. Rozwiń jeszcze listę numerów portów COM, aczkolwiek Lecho powinno się na porcie COM3 połączyć bez problemu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-02-03, 10:59 

Dołączył(a): 2016-02-15, 16:29
Posty: 16
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Pomógł: 0 razy

Auto: HONDA
Elektronika: LECHO
Pojemność: 2997
Moc: 240
Kod Nadwozia: C
Rok Produkcji: 2003
kozunio, dalej nic z tego, jak rozwinę listę portów to mam tam com1 aż do com250 chyba. Gdzie szukać przyczyny jeszcze?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie mogę połączyć sie z komputerem
PostLink | Napisane: 2017-02-05, 20:52 

Dołączył(a): 2016-11-29, 20:41
Posty: 39

Pomógł: 0 razy

Auto: Peugeot 307 / Bmw E36
Elektronika: Stag 300 / Lecho Sequel
Wtryskiwacze: AC / Reg Omvl
Reduktor: Alaska / Nico
Pojemność: 1.6 / 2.8
Moc: 109 / 193
Kod Silnika: - / m52b28
Rok Produkcji: 2004 / 1996
suli88 napisał(a):
kozunio, dalej nic z tego, jak rozwinę listę portów to mam tam com1 aż do com250 chyba. Gdzie szukać przyczyny jeszcze?


ja miałem podobnie , co ciekawe u mnie autodetekcja portu COM startowała chyba od nr 3 i nie wszystkie leciały co jeden wyżej.

Zmieniłem interfejs na port COM5 i po wpisaniu na programie działa.... no i oczywiście COM3 było zajęte


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO