Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Vialle LiquidSi problem z przełączaniem na LPG
PostLink | Napisane: 2021-05-30, 20:58 

Dołączył(a): 2017-06-06, 23:34
Posty: 25

Pomógł: 1 razy

Auto: Alfa
Elektronika: Vialle
Pojemność: 1400
Moc: 170
Rok Produkcji: 2011
mam problem - po uruchomieniu auto często nie przełącza się na LPG po teście pompy tylko LPG zaczyna wyć przerywanym dźwiękiem, ponowienie 1 lub 2 razy przyciskiem przełączenia na LPG po kolejnym teście pompy w końcu włączy gaz, ale efekt jest taki, że chcąc ruszyć na LPG nie czekam 1 testu pompy tylko czasem nawet 3. co może być przyczyną? pompa PTS-40 była wymieniana niedawno

posiadam interfejs, czy można coś pozmieniać w ustawieniach instalacji żeby przełączało się za pierwszym razem?

dodatkowo od czasu wymiany pompy potrafi wywalić gaz jeśli poziom zbiornika jest poniżej 25% i wejdzie się ostro w zakręt że zadziała siła odśrodkowa, wcześniej nie było takiego problemu. podczas jazdy na wprost nawet przy niskim poziomie gazu pompa podaje ciśnienie bezproblemowo


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 -
phpBB SEO