Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę  | <<  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śląskie
PostLink | Napisane: 2016-09-11, 11:24 

Z czystym sumieniem chciałbym polecić warsztat

Silesia Cars
ul. Dobrego Urobku 5,
Katowice
http://www.silesia-cars.pl
tel. - 500 222 759

Profesjonalna obsługa, ogrom wiedzy, którą laikowi podają w przystępnej i zrozumiałej formie. Jedyna kwestia do której mogę się doczepić to czas oczekiwania - ja czekałem ok. miesiąca, no ale z drugiej strony nawał klientów tylko potwierdza jakość usług.

Panowie wykonali kawał dobrej roboty w mojej Hondzie Civic VI 1.4 '98. Fotorelacja poniżej:
https://www.facebook.com/Silesia-Cars-I ... 5784452236

Montaż w czerwcu, a za niedługo już na pierwszy przegląd po 10 tyś km. Spalanie 8,5l gazu. Wszystko w jak najlepszym porządku.

PostLink | Napisane: 2016-10-05, 15:26 

Auto: Corolla E12
Elektronika: Stag 300
Wtryskiwacze: Hana 2000 Czerwone
Reduktor: AC R01
Pojemność: 1.6
Moc: 110
Rok Produkcji: 2004
POLECAM

Silesia Cars
ul. Dobrego Urobku 5,
Katowice
tel. - 500 222 759

Jechałem do nich 250km w jedną stronę i nie żałuje. U mnie w rejonie nikt nie potrafił dobrze ogarnąc mojego pojazdu. mimo , że przyjechałem 30 min wcześniej ( ciężko się strzelic mając 250km) zajęli się moim autem od razu. okazało się , że pewien warsztat który wymienił mi wtryski , źle rozwiercił dyszę - Wymiana na nowe prawidłowo rozwiercone. Kolejnym etapem było strojenie oczywiście z jazdy. Mimo , że jestem laikiem w tym temacie to jak zobaczyłem mapy gazu i mapy benz to już wiedziałem , że jest bardzo nie halo , a wcześniej do strojenia podchodziły 2 warsztaty z mojej okolicy i za kazdym razem wywalało checka zbyt ubogo lub zbyt bogato. Okazało się ze moja rolka nie chciała zejśc z dlugoterminowych korekt i trzeba było je kasowac w ASO . potem strojenie i auto jeździ wkońcu tak jak powinno!
Jeśli chodzi o warsztat to może nie jest najwyższej klasy , ale nigdy nie oceniam książki po okładce i nie żałuje , to był bardzo dobry wybór , że oddałem auto w ich ręce.

Jedynie co mi zostało to podziękowac za fachowo wykonaną usługę. Panowie mogą dopisac mnie do zapewne swojej długiej listy zadowolonych klientów.

PostLink | Napisane: 2016-10-24, 18:59 

Auto: KIA
Elektronika: STAG Q-BOX
Wtryskiwacze: Barracuda
Reduktor: ACR-01
Pojemność: 2000
Moc: 143
Rok Produkcji: 2008
nobody napisał(a):
Witam, chciałem bardzo gorąco polecić :

Silesia Cars
ul. Dobrego Urobku 5,
Katowice
tel. - 500 222 759
Montaż instalacji w Kia Ceed, 2.0 143 KM. Fotki i opis

kia-ceed-2-0-2010-by-silesia-cars-katowice-t51653.html

Przed wybraniem gazownika, długo się zastanawiałem, pytałem, czytałem i najkorzystniej moim rankingu wypadł właśnie ten warsztat Silesia Cars, na wszelkie moje "udziwnienia" typu sprawdzenie zaworów, wlew pod klapką , przełącznik w popielniczce,itd. tylko Oni nie robili problemów. Szef zaimponował mi wiedzą i doświadczeniem oraz tym że jako jedyny od razu powiedział kolektor ściągamy ( będą fotki) i nie robi dotrysków benzyny tylko skupia się na idealnym zestrojeniu auta( fachowe określenie chyba mapowanie :). Wszystko poszło idealnie wzorcowo ( po za jedną drobnostką ale to wynika z prześladującego mnie pecha w życiu i nie warto tutaj o tym wspominać :lol: )
Przejechałem,a dokładnie żona bo to jej autko na gazie około 2.000 km. Nawet nie wiem czy jadę na gazie czy na benzynie. Szybko się przełącza na gaz. Zależało mi strasznie żeby wszystko z gazem od początku było idealnie, ( by nie trafić na gaziarza typu cewka ,świece ,przewody do wymiany, a na końcu usłyszeć "ten typ tak ma"). Pojazd chodzi równo, żadnych szarpnięć, świecących checków, dodatkowo montaż bardzo schludny, żadnych kabli, przewodów które sobie "gonią". Na pierwszy rzut oka instalacji nie widać pod maską. Pracownicy zakładu są bardzo sympatyczni i grzeczni co dodatkowo dodaje tylko kolejnego plusa na korzyść Silesia Cars ( mogliby tylko mieć automat z kawą, musiałem wysępić od szefa :D ).
Fachowcy zamontowali zbiornik w koło 53 l, w praktyce wchodzi 45 l. Ostatnio na zbiorniku zrobiłem 450 km :). Zakład zmienił moje wyobrażenie o LPG, oraz podejście do tego paliwa kiedyś tylko diesel i diesel, teraz benzyna z gazem jest dla mnie idealnym połączeniem komfortu z ekonomią. Szczerze polecam gaziarzy, jeżeli zakupie następne auto w benzynie to gaz tylko w Silesia Cars!
Mam tylko jedną prośbę by Silesia Cars mnie nigdy nie zawiodła i dalej trzymała tak wysoko poziom, serdecznie dziękuję i pozdrawiam Zadowolony Pechowiec.

Witam, auto zrobiło około 30 tysięcy na gazie...zero problemów, dziś tj. 24.10.2016 sprawdzono luzy zaworowe, wszystkie są w normie, co potwierdza idealne wystrojenie autka, zamyka usta wszystkim niedowiarkom i maruderom że silnik do remontu i cud ze auto jeszcze jeździ itd. Z perspektywy czasu i konkretnych dowodów jeszcze raz polecam Silesia Cars.

PostLink | Napisane: 2016-12-18, 01:06 

Auto: BMW e39 525iAT
Pojemność: 2494
Moc: 192
Kod Silnika: M54B25
Rok Produkcji: 2002
Ojciec (emeryt - przebieg ~5kkm rocznie) posiada Forda Focusa I - 1.6 od wielu, wielu lat - autko praktycznie bezawaryjne (rzeczy bieżące robione własnymi siłami). Jak wiadomo od lat krążyły opinie, że "tych silników się nie gazuje bo... luzy zaworowe bo... wypalanie gniazd" dlatego też temat LPG w Foce został zakopany. Jednak gdy ojciec zobaczył, że ja moim prawie 2 tonowym kombikiem w automacie o mocy 2x większej niż on jeżdzę... 2x taniej niż on... a do tego szykuje mu się kilka wyjazdów gdzie jazda na PB puściłaby go z torbami...rozpoczęliśmy procedurę pod kryptonimem "foka do gazu".
Pewnego wieczoru skreśliłem wiadomość do Pana Michała z Silesia Cars z ogólnym zapytaniem "czy jednak Foczkę można zagazować, czy nie wybucha, nie zjada w całości i czy w ogóle warto". Odpowiedź przyszła po 2 godzinach i pozwolę ją sobie zacytować (mam nadzieję, że autor nie będzie miał mi tego za złe):

Cytuj:
"O ironio, dziś gazowaliśmy Focusa 1.6 z 1999/2000 r. w następującej konfiguracji:...."

Co znaczyło tyle, że autko jest do zagazowania, nie ma z nim żadnych (lub prawie żadnych) problemów tzn jak wiadomo są główne 3 tzn: dobór części, sposób montażu i montażysta (strojenie). Wybierając Silesia Cars i Pana Michała pozbyłem się tych 3 z nich: dobry dobór części, poprawny montaż i poprawne zestrojenie. Jako, że czas gonił foka została wciśnięta w grafik na czerwiec. Po wcześniejszym konkretnym umówieniu auto zostało odstawione do SC, wspólnie wybraliśmy miejsce montażu przycisku B/G ;-).....
Jakoś 2 dni później telefon a w nim słowa, które już kiedyś słyszałem (gazując swój samochód):
Cytuj:
"Foka do odbioru, może Pan przyjeżdzać"

Gdzieś po cichu myślałem, że usłyszę, że jednak "było ciężko", "że auto ledwo udało się zagazować", "że to nie będzie działać". Niestety i tym razem - zrobili, bez problemów, auto pali, jeździ. Finalna cena bardzo, bardzo przystępna i nawet nie konkurencyjna tylko bezkonkurencyjna!.

Kod:
Ten warsztat POLECAM!!! i będę polecał (i zresztą polecam) każdemu.
Silesia Cars
ul. Dobrego Urobku 5,
Katowice
tel. - 500 222 759

Plusy
- dalej bardzo fajna/pozytywna atmosfera w warsztacie
- bezkonkurencyjna cena! - zgodnie z ustaleniami
- dokumentacja fotograficzna z wykonanych prac (nawet gazując taki "zabytek" 18 letni!)
- autko zapala, przełącza się, jeździ...

Technikalia:
- sam montaż bez zastrzeżeń - tak jak miało wyglądać tak wygląda - poprawnie
- Reduktorek a raczej reduktoreczek staga (ten malutki) - sweet ;)
- wtryski AC01 na listwie
- butla w koło, pod klapka wkrętka
- wszystko poprawnie zakonserwowane

Minusy (pół żartem ;-):

1) Jak jechałem odstawić samochód to było za ciepło!!! jakoś czerwiec..baaaa nawet jak był odbierany również było zbyt ciepło...
2) po założeniu LPG ojciec tankował po 1.30 PLN teraz po ~2.30 - ja pytam: Kto za to zapłaci??? ;->
3) i znowu ..... niestety .... nie zaproponowali ani kawy... ani ciasteczka ;-)

Podsumowanie:
POLECAM ekipę z Silesia-Cars. Chłopaki to profesjonaliści. znają się na robocie, lubią to co robią, dbają o auta klientów. Instalują w poprawny sposób sprawdzone instalacje gazowe. Potrafią je zestroić!.
Jeśli jesteś na etapie szukania warsztatu do montażu instalacji gazowej to już nie szukaj. Właśnie go znalazłeś/-aś. To SilesiaCars. Po prostu.

*post nie jest sponsorowany (chociaż chyba warto by było nad tym pomyśleć ;) i wyraża moją opinię

P.S. Ojciec po zamontowaniu LPG przelatał w ciągu tych kilku miesięcy swój wcześniejszy ROCZNY przebieg ja naprawdę pytam.... kto za to zapłaci ;)

http://pokazywarka.pl/r0swah/

PostLink | Napisane: 2017-03-26, 12:48 

Auto: Chevr. Aveo/Citr. c-elyse
Elektronika: STAG 4 ECO / Q-box basic
Wtryskiwacze: AC W02 / Barracuda
Reduktor: Tomasetto Alaska/ AC R02
Dysze: 1,8mm / ?
Pojemność: 1150 /1199
Moc: 72 / 72
Kod Nadwozia: T200 /?
Kod Silnika: F12S2 / EB2M
Rok Produkcji: 2007 /2014
Polecam bardzo
Silesia Cars
ul. Dobrego Urobku 5,
Katowice
tel. - 500 222 759

Montaż w samochodzie Citroen C-elysee z silnikiem 1,2 VTI PureTech 72KM
link do galerii: citroen-c-elysee-1-2-by-silesia-cars-katowice-t61396.html

Miła i fachowa obsługa, prace wykonane bardzo starannie, auto zastępcze na czas montażu.

PostLink | Napisane: 2017-07-30, 17:29 

Auto: Peugeot 508 dizel :D
Pojemność: 2.0
Moc: 163
Rok Produkcji: 2011
walerian napisał(a):
Silesia Cars
ul. Dobrego Urobku 5,
Katowice

Zakresem usług była wymiana filtrów oraz strojenie od nowa po partactwie poprzedniego zakładu (zamulenie na wyższych obrotach)

Na miejscu stwierdzono pętlenie wtryskiwaczy, za male ciśnienie, podpieranie sie beną powyżej 4k rpm (10%), niepoprawne nawierty, mnoznik jak Himalaje, rozjechana mapa, ufff, to chyba wszystko

Po wymianie filtrow oraz dokładnym strojeniu (jestem bardzo wymagającym klientem) auto jeździ tak samo jak na benzynie pomimo spartolonych nawiertów przez inny zakład (Hyundajowski G4GC najwidoczniej nie jest tak wymagający jak j :)
(auto sprawdzone na ponad 1000km trasie pl-de zaraz po odebraniu auta :)

Polecam z czystym sumieniem ;)

po 40 tyś km przyszedł czas na pomiar luzu zaworowego- zaw. wydechowe bez żadnej zmiany ! i to bez żadnej lubry czy dotrysków, tylko poprawne strojenie (korekty+ afr).
Przypomnę tylko, iż często trzaskam trasy po 1100km - przez ok 11-12h 4k rpm na gajgerze, wiec EGT w normie ;)
Polecam jeszcze raz

PostLink | Napisane: 2017-12-03, 14:05 

Z czystym sumieniem polecam:

Silesia Cars Sp. z o.o.
ul. Dobrego Urobku 5
40-810 Katowice

Pacjent: Opel Insignia 1.8 - na instalacji montowanej w SilesiaCars zrobione 2 tysiące kilometrów.

Link1: opel-insignia-1-8-a18xer-by-silesia-cars-katowice-t64962.html
Link2: https://www.facebook.com/Silesia-Cars-I ... 2/?fref=ts

Wybór zakładu, któremu chciałem powierzyć samochód nie był łatwy - pod uwagę brane były 3 warsztaty omawiane/obecne na forum. Wybór padł na Silesia Cars - jak do tej pory z wyboru jestem bardzo zadowolony (kontakt bardzo ok - rzeczowy, konkretny, szybki; warsztat elastyczny jeśli chodzi o godziny dostarczenia/odebrania samochodu jak również pod względem przeglądu instalacji; przed wykonaniem nieuzgodnionej roboty Panowie dzwonili i pytali się o zgodę - wydawać by się mogło, że to oczywiste, a mimo to w kilku warsztatach miałem z tym problem).

Praca instalacji nie budzi zastrzeżeń - auto przełącza się płynnie między PB-LPG, moc wydaje się taka sama na LPG jak na PB. Sam montaż jak dla mnie estetyczny (ze swoją wiedzą dot. instalacji LPG jedynie tyle mogę napisać :D ).

PostLink | Napisane: 2018-06-09, 20:40 

Auto: Seat Altea
Pojemność: 1595
Moc: 102
Rok Produkcji: 2009
Bardzo polecam:

Silesia Cars
ul. Dobrego Urobku 5,
Katowice
tel. - 500 222 759

Po prostu rewelacja!!!
To już czwarty samochód z LPG w rodzinie. Wiem jak wyglądały, jak działały instalacje w poprzednich samochodach. Dlatego mam porównanie.
Panowie w Silesia Cars zrobili kawał dobrej roboty.
Na czas montażu samochód zastępczy (wielki PLUS)
Podczas odbioru samochodu Pan Michał podniósł maskę SEATA a ja stałem kilka sekund zastanawiając się gdzie w tym aucie jest gaz. Montaż to wręcz MAJSTERSZTYK.
Samochód jeździ rewelacyjnie na LPG.
Nie będę się rozpisywał o achach i ochach mojej żony, krótko:Jest zachwycona.To nie jej pierwsze auto w gazie.I ten zbiornik: wchodzi ponad 60L gazu!!!
Następne auto też w Silesia Cars bez zastanowienia.
POLECAM !!!

Link do galerii:

seat-altea-1-6-bse-by-silesia-cars-katowice-t68324.html

PostLink | Napisane: 2018-07-25, 08:15 

Auto: Jeep Grand Cherokee
Elektronika: STAG Q-Max plus 8/KME TW
Pojemność: 5.7 litre
Moc: 356
Rok Produkcji: 2012
As the proud and very fussy owner of that Blue beast down the page (Jeep Grand Cherokee 5.7 ltr) we were looking to have gas installed on our new purchase and whilst also owning a slightly older version of the same vehicle which has LPG already installed I wanted to be sure this was going to be a far better installation than that vehicle has and that we didn't drown in gas fumes every time I turned the engine over.
A close friend of ours down in Skawina suggested we talk to SILESIA CARS, we are are in Poznan I might add so roughly 350 klms and a 4 hour driver if it was to happen....and happen it did.
From the very first contact with Michał and his team the experience was extremely professional, polite and the workmanship beyond question excellent as is the after installation service and follow up.
And obviously, as I'm writing in English, you can be sure your wishes and preferences are going to be understood clearly if you happen to also be of English speaking origin.
A very professional operation and I highly recommend them to anyone wishing to entrust their vehicles to Michał and his team.

https://www.facebook.com/SilesiaCarsLPG ... 67/?type=3

Many thanks again Michał and we wish you every ongoing success.
Andrew Putyra.

PostLink | Napisane: 2023-02-10, 17:35 

Auto: Volskwagen Jetta
Elektronika: STAG 300-4
Wtryskiwacze: Barracudy pojedyncze
Reduktor: Tomasetto Nordic
Pojemność: 2.0
Moc: 115
Kod Nadwozia: Sedan
Rok Produkcji: 2001
A ja chciałbym polecić:

DIAGNOSTYKA.COM.KB montaż LPG,hamownia,chip tuning
Roosevelta 122, 41-800 Zabrze
https://hamownia-lpg.business.site/?utm ... m=referral
795 405 028

Jak nie odbiorą to oddzwonią

Co wizytę w serwisie przy wymianie filtrów, sprawdzają również mapę i stroją. Dokładnie tłumaczą w czym może tkwić problem, co należy wymienić itd. I nie ma problemu, że instalacja nie była u Nich montowana.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę  | <<  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 1