Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę  | 1, 2  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-07, 19:30 

Dołączył(a): 2019-12-28, 16:57
Posty: 4

Pomógł: 0 razy

Witam
Kupiłem samochód z instalacją landi renzo w której prawdopodobnie nie ma czujnika temperatury płynu.
Czy jest sens montownia go?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-07, 19:37 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-05-24, 14:43
Posty: 34426
Lokalizacja: Zamość

Pomógł: 3439 razy

Auto: Xantia HA
Elektronika: Stag 4
Wtryskiwacze: MJ-FX
Reduktor: Zavoli
Dysze: 2,3
Pojemność: 2000
Moc: 136
Kod Silnika: XU10J4R
Rok Produkcji: 1998
a skąd wiesz, że nie ma?
może korzystać z czujnika auta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-07, 21:41 

Dołączył(a): 2019-12-28, 16:57
Posty: 4

Pomógł: 0 razy

Mirosław napisał(a):
a skąd wiesz, że nie ma?
może korzystać z czujnika auta

Patrzyłem w okolicach reduktora i go nie widziałem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-07, 21:49 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-05-24, 14:43
Posty: 34426
Lokalizacja: Zamość

Pomógł: 3439 razy

Auto: Xantia HA
Elektronika: Stag 4
Wtryskiwacze: MJ-FX
Reduktor: Zavoli
Dysze: 2,3
Pojemność: 2000
Moc: 136
Kod Silnika: XU10J4R
Rok Produkcji: 1998
czujnik temp. silnika masz w okolicy reduktora, no ciekawe?
Landi może nie mieć czujnika reduktora, co skutkuje bardzo długim oczekiwaniem na przełączenie się na gaz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-07, 21:56 

Dołączył(a): 2019-12-28, 16:57
Posty: 4

Pomógł: 0 razy

Mirosław napisał(a):
czujnik temp. silnika masz w okolicy reduktora, no ciekawe?
Landi może nie mieć czujnika reduktora, co skutkuje bardzo długim oczekiwaniem na przełączenie się na gaz

Widze znawcą nie jesteś Akurat na gaz przełącza sie bardzo szybko


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-07, 22:07 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-06-16, 20:20
Posty: 10703
Lokalizacja: ul. Pukowca 15, Katowice, tel. 500 222 759, 516 217 579

Pomógł: 679 razy

Auto: A8 D3 W12 Volvo S60
Elektronika: Q-Max 6x2/Q-Max 6
Wtryskiwacze: Barracuda/Barracuda
Reduktor: Gold GT x2/ACR 250
Dysze: bez/bez
Pojemność: 6.0 W12/2.5 T
Moc: 450/210
Kod Silnika: BHT/B5254T2
Rok Produkcji: 2005/2006
garkadiusz napisał(a):
Widze znawcą nie jesteś

Mirosław, masz przewalone, cała reputacja padła.... jak żyć? ;)

LR ma czujnik na przewodzie wodnym, obejrzyj je dokładnie, niekoniecznie przy samym reduktorze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-07, 22:09 

Dołączył(a): 2013-09-30, 09:44
Posty: 1546
Lokalizacja: Mielec / http://omegas-reader.fmcx.pl

Pomógł: 214 razy

Auto: Fabia II
Elektronika: TECH 324 OBD
Wtryskiwacze: Dragon Silver '14
Reduktor: AC R01
Pojemność: 1400
Moc: 86
Kod Silnika: CGGB
Rok Produkcji: 2013
Mirosław napisał(a):
Landi może nie mieć czujnika reduktora, co skutkuje bardzo długim oczekiwaniem na przełączenie się na gaz

Albo w zimne dni może objawiać się szarpnięciem podczas przełączania na gaz.

Natomiast komentarz garkadiusza do wypowiedzi Mirosława jest nietrafiony, a wypowiedź Mirosława skrótowa, więc pozwolę sobie uzupełnić i poprawić, powinna brzmieć tak (co, do której, jestem całkowicie pewien, że dokładnie to miał na myśli):
Cytuj:
Landi może nie mieć czujnika reduktora, co może skutkować bardzo długim oczekiwaniem na przełączenie się na gaz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 05:36 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-07-08, 18:21
Posty: 205
Lokalizacja: Katowice

Pomógł: 14 razy

Auto: Citroen C5 X7
Elektronika: LR Omegas-Eurogas
Wtryskiwacze: MED
Reduktor: IG1
Pojemność: 2000
Moc: 140
Kod Nadwozia: Tourer
Kod Silnika: EW10A
Rok Produkcji: 2009
garkadiusz napisał(a):
Witam
Kupiłem samochód z instalacją landi renzo w której prawdopodobnie nie ma czujnika temperatury płynu.
Czy jest sens montownia go?

Nie ma sensu.Jeśli instalacja nie ma własnego czujnika to jest podłączona do oryginalnego czujnika temperatury.Po podłączeniu programu widać jaka jest temperatura płynu i jaki jest czujnik.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 06:02 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-12-18, 10:11
Posty: 18286
Lokalizacja: Suwałki

Pomógł: 1444 razy

Auto: e39 540i/megane/206
Elektronika: 328/nano/224
Wtryskiwacze: yeti/baramunda/barracuda
Reduktor: Kme twin/magic3/magic3
Dysze: -/-/1,8mm
Pojemność: 4398/2,0/1,4
Moc: 286/180/75
Kod Silnika: M62B44/F4Rt/KFW
Rok Produkcji: 1997/2009/2004
garkadiusz, nieładnie nie słuchać (nie czytać) a ganić za pisanie!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 07:48 
Pomaga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-06-16, 20:20
Posty: 10703
Lokalizacja: ul. Pukowca 15, Katowice, tel. 500 222 759, 516 217 579

Pomógł: 679 razy

Auto: A8 D3 W12 Volvo S60
Elektronika: Q-Max 6x2/Q-Max 6
Wtryskiwacze: Barracuda/Barracuda
Reduktor: Gold GT x2/ACR 250
Dysze: bez/bez
Pojemność: 6.0 W12/2.5 T
Moc: 450/210
Kod Silnika: BHT/B5254T2
Rok Produkcji: 2005/2006
machony79 napisał(a):
Jeśli instalacja nie ma własnego czujnika to jest podłączona do oryginalnego czujnika temperatury.Po podłączeniu programu widać jaka jest temperatura płynu i jaki jest czujnik.



Nie koniecznie, czasem w programie jest n.d. czyli no data a kable do czujnika obcięte we wiązce :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 10:31 

Dołączył(a): 2019-12-28, 16:57
Posty: 4

Pomógł: 0 razy

U mnie w programie pokazuje b.d


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 10:34 
Pomaga

Dołączył(a): 2008-01-21, 16:06
Posty: 21016
Lokalizacja: Wyszków

Pomógł: 1318 razy

Auto: Audi 100 avant quattro
Elektronika: Tech 328
Wtryskiwacze: barakuda
Reduktor: KME gold c1.2
Dysze: 2.4
Pojemność: 2771
Moc: 174km
Kod Nadwozia: 4a5
Kod Silnika: AAH
Rok Produkcji: 1993
garkadiusz napisał(a):
U mnie w programie pokazuje b.d








No i masz fenomenalną instalację która szybko przełącza na gaz i bez czujnika pracuje. Super instalka.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 11:30 

Dołączył(a): 2019-09-17, 08:51
Posty: 372
Lokalizacja: Jelenia Góra

Pomógł: 57 razy

Auto: Suzuki Liana
Elektronika: Agis m210
Wtryskiwacze: ac-W01
Reduktor: tomasetto
Pojemność: 1586
Moc: 103
Rok Produkcji: 2002
garkadiusz, w landi renzo dość często czujnik temperatury płynu chłodzącego nie jest zamontowany na reduktorze, tylko na przewodzie wodnym. Wyglądem przypomina trochę trójnik tylko że wystają z niego pionowo dwa kabelki, zwykle szare lub pomarańczowe. Dość często się psują i trzeba sobie go zamówić, np. u Jacusia: https://www.phjacus.pl/445-Czujnik-temperatury-cieczy-chlodzacej-Lovato-p2874.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 11:52 

Dołączył(a): 2016-05-16, 19:02
Posty: 125
Lokalizacja: Puławy

Pomógł: 0 razy

Auto: Fiat Bravo II
Elektronika: Landi Renzo Omegas
Wtryskiwacze: Med zielone
Reduktor: Landi Renzo Li 02
Pojemność: 1400
Moc: 90
Rok Produkcji: 2009
Ja mam oryginalną fiatowską instalację i nie mam czujnika temp. Informację o temperaturze pobierane są ze sterownika ECU samochodu. Problem jest w tym ze niesyty ta temperatura w sterowniku Landi jest przekłamana miedz 8 a 10 stopni w dól.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak czujnika temperatury
PostLink | Napisane: 2020-01-08, 11:59 
Pomaga

Dołączył(a): 2008-01-21, 16:06
Posty: 21016
Lokalizacja: Wyszków

Pomógł: 1318 razy

Auto: Audi 100 avant quattro
Elektronika: Tech 328
Wtryskiwacze: barakuda
Reduktor: KME gold c1.2
Dysze: 2.4
Pojemność: 2771
Moc: 174km
Kod Nadwozia: 4a5
Kod Silnika: AAH
Rok Produkcji: 1993
Maximus2 napisał(a):
ta temperatura w sterowniku Landi jest przekłamana miedz 8 a 10 stopni w dól.



dlatego ustawiają 40 st a w innych 30.


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę  | 1, 2  >>

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - karma bez kukurydzy - Preparaty do dezynfekcji - Fundacja Wrócić na drogę

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 -
phpBB SEO