Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Vialle- odcina gaz , nie przełącza na gaz
PostLink | Napisane: 2021-06-11, 11:09 

Dołączył(a): 2021-06-11, 10:51
Posty: 1

Pomógł: 0 razy

Auto: BMW E60
Elektronika: Vialle
Pojemność: 2171.00
Moc: 170
Kod Silnika: M54B22
Rok Produkcji: 2004
Witam serdecznie.
Mam pewien problem z instalacją vialle w mojej e60 520i.
Mianowicie jesienią w zeszłym roku wymianialem świecie ponieważ auto się przyduszalo i po dłuższym staniu mocno po ruszeniu dość mocno szarpało. Byłem z tym u gazownika usunął jakies błędy i kazał wymienić swiece. Wiec to zrobiłem, zakupiłem świecie Ngk platynowe typowe pod gaz. Na jakiś czas było wszystko dobrze.

Od kilku miesięcy jest problem tego typu ze samochod gdy już trochę pojeździ to przy przyspieszeniu powyżej 2tys obrotów zaczyna drgać i tracić moc więc muszę spuścic z gazu bo inaczej wyskakuje chęć engine i auto totalnie traci moc i nie jedzie. Gdy już jest nagrzane i na chwilę zgaszę to przy ponownym odpaleniu zaczyna samochodem rzucać i muszę zgasić i ponownie odpalić , obkaw jak by nie chodził jeden gar.

Aktualnie gaz nie działa w ogóle, auto gaśnie przy dodaniu gazu a jak przełączę w czasie jazdy to też gaśnie. Zczytalem kiedyś błąd na komputerze to pokazało wypadanie zapalonu na 3 cylindrze (P0303)

I teraz moje pytanie co mogę zrobić? Czy ta instalacja ma jakieś filtry bo słyszałem ze jest niby "bez obsługowa" ? Czy to może coś innego ? Do gazownika na razie nie mogę odstawić ze względów finansowych i potrzebuje auto przez conajmniej tydzień.

Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
Dodam jeszcze że jestem doayc zielony jeśli chodzi o samochody a co dopiero instalacje gazowe, to mój pierwszy samochod z gazem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Vialle- odcina gaz , nie przełącza na gaz
PostLink | Napisane: 2021-06-25, 07:08 

Dołączył(a): 2018-10-29, 15:29
Posty: 7

Pomógł: 0 razy

Krótko: padła pompa, miałem to samo, wymieniłem pompę i dalej jazda. Jeśli Twoja pompa jeszcze "kręci" to musi głośno pracować. Jeśli nic nie słychać tzn. przestała działać, zatarła się, proponuję jeździć na benzynie bo można uszkodzić elektrykę pompy.


Góra
 Zobacz profil  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


            Strona główna forum

Kontakt    |   Najbardziej pomocni    |    FAQ    |   Szukaj    |   Zaloguj    |   Zarejestruj


               

LPG-forum.pl - instalacja LPG, instalacje gazowe, autogaz, STAG 200, 300, VALTEK, LPGTECH, MAGIC JET, Warsztaty LPG, BLAD SILNIKA
Kamery Wałbrzych - Usługi informatyczne Wałbrzych - Preparaty do dezynfekcji

POWERED_BY                Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 -
phpBB SEO